Son günlerde bazı belediyelerin ruhsatsız çalışan işyerlerinin denetlenmesine yönelik özverili çalışma yürüttüklerini ifade eden Başkan Altay, aynı özveriyi tüm belediyelerden beklediklerini, esnafın başlıca sorununun ruhsatsız çalışan çay ocağı ve kahvehaneler olduğunu ifade etti.

Mehmet Altay, şunları kaydetti: “Belediyeler eliyle yapılacak denetimlerin bu mesleğe çeki düzen verilmesi konusunda yürüttüğümüz çabalara katkı sağlayacağına inanıyoruz. Vergisini ödeyen istihdam sağlayan esnafımızın önü yapılacak olan denetimlerle açılmasını bekliyoruz. Esnafımız, hiçbir kaydı bulunmayan ve haksız kazanç ile ekmeğimize ortak olan bu tür işletmelere karşı kanun ve yönetmeliklerle korumasına azami gayret gösterilmelidir.”

Denetim konusunda çaba gösteren belediyelerin de örnek alınması gerektiğini anlatan Başkan Altay, “Bu samimi çabayı görüyor ve tüm belediyelere örnek olmasın istiyoruz. Ruhsatsız işyerlerinin ruhsatlandırılması konusunda gayret gösteren Belediyelerimizin değerli Başkan ve çalışanlarına esnafımız adına teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim