Yenigün Mahallesi sakinleriyle bir araya gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, “Hemşerilerimize hizmet etmek için çalışıyoruz. Hamdolsun, Sakarya’da birçok değişime imza attık. Hizmetin sınırı yok, sonuna kadar çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

 

SAKARYA PARK

AKP Adapazarı İlçe Başkanı Mustafa Ak’ın da katıldığı toplantıda konuşan Başkanı Zeki Toçoğlu şunları söyledi, “Sakarya, hızlı bir büyüme içerisinde. Erenler Köprüsü ile eski Sakarya Köprüsü arasını rekreasyon alanı olarak ilan ettik. HES’in bulunduğu 120 bin metrekarelik alanda, Sakarya Park projesini başlattık. Projeyi etap etap uygulayacağız, ilk etabı ihale ettik. Şu anda, alanda çok hızlı bir çalışma var.  Santralin önünde güzel bir gölet oluştu, burada balık tutulabilecek. Gezi ve piknik alanları, yürüyüş yolları ve seyir teraslarını içinde bulunduran 1. etap çalışmalarımızla, Sakarya Park projesine çok güzel bir başlangıç yapacağız.  Bu proje ile nehrimizi şehrimize kazandırmayı, insanlarımızın nehrimizden istifade etmesini amaçlıyoruz”

 

HES PROJESİ

“Tükettiğini üret sloganıyla yola çıktık. Türkiye’de belediye olarak bir ilki gerçekleştirdik, Hidroelektrik Santrali kurduk. HES projesi ile yılda ortalama 40 milyon kilowatt saat enerjiyi kendimiz üreteceğiz. Şu an için tükettiğimiz enerjinin yüzde 60’ını kendimiz üretmiş olacağız”

 

SANAT MERKEZİ

“Şemsiyeli Park’ı şehrimize kandırıyoruz. Ailelerinizle birlikte hoşça vakit geçirebileceğiniz, çok güzel bir park oldu. Çay fiyatını da 50 kuruş olarak belirledik. Semtlerimizin cazibelerini arttıracak çalışmalar yapıyoruz, yapmaya devam edeceğiz. Şu anda eski garajların olduğu bölgeye Sosyal Gelişim Merkezi kuruyoruz, Ofis binasının olduğu alana Sanat Merkezi inşa ettik”

 

SONUNA KADAR

“Hemşerilerimize hizmet etmek için çalışıyoruz. Hamdolsun, Sakarya’da birçok değişime imza attık. Hizmetin sınırı yok, sonuna kadar çalışmaya devam edeceğiz. Sizlere verdiğimiz sözleri tutmaya, güveninizi sarsmamaya ve başınızı öne eğmemeye çalışıyoruz” 

Editör: TE Bilişim