Sakarya için gereksiz olarak fuar organizasyonu konusunda sadece bu yıl çeşitli kurum, kuruluş ve dernekler 15 ayrı kentte fuara gitti. 3’te yurt dışı fuar gezisi yapıldı.  Türkiye’de son 7 ayda 190’u aşkın kent fuarları yapılırken, Sakarya Fuar Merkezi için düşünce bile olmaması şaşırtıyor.

AKIN AKIN

Fuarcılığın ne kadar önemli olduğunu Bursa bir kez daha gösterdi.5174 Sayılı Kanun gereğince TOBB ( Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği) denetiminde düzenlenen, BurTarım – Bursa 14. Uluslararası Tarım, Tohumculuk, Fidancılık ve Süt Endüstrisi Fuarına olan ilgi, her yıl giderek artıyor. Fuara Türkiye’nin dört biryanından ziraat odası başkanları akın etti. Bugüne kadar toplamda Sakaryalı Ziraat Odaları 15 otobüsle katılım sağladı. Geyve Ziraat Odası Üyesi olan çiftçilerde, İlçe Ziraat Odası Başkanlığı tarafından düzenlenen Bursa tarım Fuarını gezdi.

BİLİMSEL GERÇEK

Milyonlarca kişiyi misafir eden fuar organizasyonlarının önemi dünya ve önemli iş çevreleri tarafından kabul ediliyor. Sakarya’da bir fuar merkezinin olmaması kentin bu alanda düzenleyeceği organizasyonlarda bizi hep geri taşıdı. İş dünyasının temsilcisi SATSO bu konuda girişimde bile bulunmazken, depolarda yapılan SABİTEK ve SANTEK gibi fuarlar iptal edildi. Uluslararası firma tanıtımları fuar merkezi olmadığı için Sakarya’yı saf dışı bırakırken, mobilya, otomotiv, yedek parça, gıda, tarım ve bir çok alanda fuar ve festivaller Sakarya’da düzenlenebilir.

 

Editör: TE Bilişim