Sakarya Pastacılar ve Şekerciler Esnaf Odası Başkanı Suat Demirel, Sakarya’da pastacılık sektörü hakkında konuştu. Sektörün yeteri kadar gelişmediğini belirten Demirel, malzemelerin her zaman kaliteli olması gerektiğine dikkat çekti ve ucuz malzemeden her zaman kaçınılması gerektiğini belirtti. Demirel, “ Sakarya’da pastacılık sektörü o kadar gelişmiş bir sektör değil. İstanbul ve İzmit’e göre çok gelişme göstermedi. Ama büyüme aşamasında. Çünkü bizimkiler biraz daha ucuz malzemeden gidiyor. Bu yüzden Sakarya’da pastacılık sektörü biraz geride kaldı. Denetimlerin artırılması ve malzemelerin kaliteli olması gerekiyor“ dedi.

GIDADA PARADAN KAÇILMAZ

Fiyatların düşüşü kalitenin de düşmesi anlamına geldiğini söyleyen Demirel, “Fiyatlar geri çekildiğinde kaliteden düşülür. Ama gıdada paradan kaçmayacaksın. Bu en önemli kuraldır. Ama şehrimiz büyüyor bu yüzden esnaf sayımız da artıyor. İnşallah Sakarya bu konuda gelişecek“ diye konuştu. Demirel, “Gıda denetim müdürleri denetimlerini ne kadar sağlam yaparsa seviye o kadar yukarı çıkar. Esnaf da malzemeden kaçmak zorunda kalmaz, daha kalitelisini yapmak için uğraşır. Başka bir esnaf ucuz mal satıyor diye müşteri onu tercih ediyor. Diğer esnaf da kendisini o seviyeye çekince ortaya kalitesiz bir ürün çıkmış oluyor“ diye konuştu.

DIŞ GÖRÜNÜŞLE DENETİM BİTMEMELİ

Demirel, denetimlerin hakkıyla yapılmadığını savundu ve “Gıda denetim müdürleri denetimlerini tam anlamda gerçekleştirmiyor. Çünkü yağın, unun tarihini kontrol etmeden ‘dış görünüşte bir şey var mı, yok mu’ diyerek denetimlerini yapıp gidiyorlar. Ama kaliteli ürün ortaya koymak için ürünün kalitesine ve tarihine de mutlaka bakılmalı. Denetlemelerin ve incelemelerin her anlamda yapılması gerekir“ ifadelerini kullandı.

Sümeyya Özne

Editör: TE Bilişim