Prof. Dr. Osman Müftüoğlu'nun, ‘Türk fındığında mantar hastalığı var’ deyince, fiyatlar hızla düşmeye başladı. Fındık üreticileri ve ihracatçıları Prof. Dr. Müftüoğlu’na tepkili.

Sağlık ve beslenme uzmanı Prof. Dr. Osman Müftüoğlu'nun, fındıkta mantar hastalığın konusunda, "Türk fındığında mantar var. O mantar Türk fındığının üstündeki yabancı sermaye mantarıdır" şeklindeki açıklamasına, fındıkçılar tepki gösterdi.

YÜZDE 45İ’NDE

Bu açıklamayı, ‘Komik ve talihsiz bir beyan’ olarak değerlendiren KFMİB Başkanı Edip Sevinç, “Ne yapalım? Türk fındığının yüzde 45'ini kullanan yabancı sermayeyi kovalım mı?” diye sordu.

TÜRK FINDIĞI

Fındık sektöründe tüm paydaşların, üründe ciddi bir tehdit olan küf ve mantar tehlikesine karşı mücadele ederken Prof. Dr. Müftüoğlu'nun bunu hafife alacak türden beyan tarzının doğru olmadığını vurgulayan Edip Sevinç; şunları söyledi, “Biz hastalıklarla için mücadele ediyoruz. Bütün ülke hep birlikte Türk fındığı için ciddi bir tehdit olabilecek bahçelerdeki küf - mantar hastalığına çare ararken, böylesi değerlendirmelerde bulunmak, bu gerçeği yabancı sermaye ile ilişkilendirmek komik ve talihsiz bir beyandır” dedi.

İLGİLİ AÇIKLAMA

KFMİB Başkanı Edip Sevinç açıklamasını; “Sayın hocamıza fındığın besin değerleri ile ilgili çalışma ve açıklamalarından ötürü müteşekkiriz. Ama bilgisi ve uzmanlığının sınırların bilmesi de, öncelikle kendi menfaatinedir” diyerek tamamladı.

Editör: TE Bilişim