Sakarya Seyyar Giyim Eşya Satıcıları Esnaf Odası Başkanı Yekta Tepe, esnafın dört gözle beklediği sicil affının kapsamının çok önemli olduğunu belirterek, geçmişte esnafa sunulan sicil aflarından daha kapsamlı olması gerektiğini söyledi.

Sicil affının çıkması halinde bankaları bağlayıcı tarafının olması gerektiğini kaydeden Başkan Tepe, “Esnafa af getiriyorsunuz ama bu bankaların pek umurunda olmuyor. Geçmişte insanlar bankaların kapılarından geri döndüler. Gelecek olan affın öncelikle bankalar nezrinde ciddi bağlayıcılığı olmalı. Yoksa çıkacak olan affın geçmiş yıllarda çıkan aflardan bir tarafı kalmayacak. Yine esnaf istediğini alamamış olacak” dedi.

GENİŞ KİTLELERE

 KOSGEB tarafından verilecek olan 50 bin liralık faizsiz krediden esnafı yararlandırmak için yoğun bir çalışıma yürüttüklerini belirten Tepe, “200’ün üzerinde esnafımızın işlemlerini tamamladık. Bizim dileğimiz bu kredinin daha geniş kitlelere yayılarak kullandırılması. Açıklama ve rakamlara bakılırsa bu imkandan yararlanacak olan esnafın sayısı oldukça az” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim