Bir süre önce gramaj düşürülerek gerçekleştirilen ekmek zammı, Pazartesi günü İtiraz Komisyonu’nda görüşülecek. Komisyonun zammın geri alınması yönünde karar alması bekleniyor.

Sakarya Valisi İrfan Balkanlıoğlu, kısa bir süre önce gramaj düşürülerek uygulamaya konulan ekmek zammının, Bakanlıkça belirlenen kilogram fiyatının üzerinde olduğunu belirterek, Valilik bünyesinde oluşturulacak itiraz komisyonunun konuyu görüşmek üzere Pazartesi günü toplanacağını söyledi.

Vali Balkanlıoğlu, gazetemiz yazarlarının yer aldığı ‘Soru Yağmuru’ adlı programda yaptığı açıklamada, ekmek gramajında yapılan yeni düzenlemenin Bakanlık’tan gönderilen genelgeye uygun olmadığını belirterek, bu nedenle itiraz komisyonunu toplayacaklarını söyledi. Bakanlığın genelgesine göre 1 kilogram ekmek fiyatının en fazla 5 TL olabileceğini ifade eden Balkanlıoğlu, “Son uygulamaya göre Sakarya’da ekmeğin kilosu 5 lira 77 kuruşa satılıyor. Bakanlığın belirlediği fiyata çekilmesi gerekiyor” dedi.

Balkanlıoğlu, Pazartesi günü İtiraz Komisyonu’nun toplanacağını vurgulayarak, “Fırıncılar Odası ve Sakarya Ticaret sanayi Odası temsilcilerinin de yer aldığı komisyonun toplantısında karar verilecek ve kamuoyuna açıklanacak” diye konuştu.
İtiraz Komisyonu’nun zammı geri alması durumunda, ekmeğin eski gramajı ve fiyatıyla satılması bekleniyor.

Emek fiyat kavgası
tüm illere yayılıyor

Girdi maliyetleri artıyor fırıncı zam yapmak istiyor. Bakanlık ve Valilik izin vermiyor. İstanbul, Ankara ve Bursa’da ekmek zammı geri alındı. Diğer illerde de fiyat tartışmaları sürüyor.

Hemen hemen her vatandaşın günlük aldığı ekmek Türkiye’nin gündemine oturdu. Zammın geri alınmasından sonra Ankara’da bazı bakkallar kar etmediklerinden dolayı ekmek satmazken bazı fırıncılarda kar etmediklerinden dolayı bakkallara ekmek vermedi. İstanbul’da da benzer tartışmalar yaşanmaya devam ediyor.

İstanbul ve Ankara’nın yanı sıra Bursa Valiliği de ekmek zammını geri aldı ve 150 kuruş olarak belirlenen 250 gram ekmeğin fiyatını, kilogram fiyatını 5 liraya eşitleyerek 125 kuruşa çekti.

Editör: TE Bilişim