Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Akgün Altuğ, kadınların üstün yeteneklerinin farkında olduklarını belirterek, bu yeteneklerini üretme yöneltmeleri gerektiğini savundu.

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından düzenlenen ve Sakarya İl Müdürlüğü, İŞKUR Sakarya İl Müdürlüğü, KOSGEB ile TOBB iş birliği ile ‘Finansal Okuryazarlık ve Kadınların Ekonomik Güçlenmesi’ konulu seminer Ali Coşkun konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Programın açılış konuşmasını yapan SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Akgün Altuğ, “SATSO olarak çok önemli konuların ele alınacağı böyle bir toplantıya ev sahibi olmaktan mutluluk duyuyoruz. Finansal okuryazarlık ve kadınların ekonomik olarak güçlendirilmesi seminer sonuçlarının çok verimli olacağına inanıyoruz. SATSO olarak yaşadığımız dönemden üreterek çıkacağız diyoruz. Siz hanımların da üstün yeteneklerinizin farkındayız. Artık bu yeteneklerinizi üretime yöneltebilir, tüketimi de daha bilinçli yapabilirsiniz. Milli ve yerli tüketimde önderlik yapacağınıza inancım tam. Sözü şimdi ilgililere bırakıyor, katılımınız için teşekkür ediyorum.” dedi.

SÜT BİTKİCİĞİ SEKTÖRÜ
Sektörel gelişimlerin temelinde de kadınların yer aldığına dikkat çeken Başkan Altuğ, “Süs bitkiciliği sektörü 20 yıl önce ev hanımlarının bahçelerinde şimşir yetiştirmeleri ile başladı. Ve bugün 40 bin kişiye istihdam sağlayan önemli bir sektör oldu. Kadınlarımıza girişimciliği değerlendirerek kendiişlerinin ve hayallerinin sahipleri olmalarını da öneriyorum. Üretmek kadının doğasında var. Bunu en iyi şekilde gerçekleştireceklerine inanıyorum” diye konuştu

KADINLARIN CESARETİNE İHTİYACIMIZ VAR

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Kadın Statüsü Genel Müdürü Gülser Ustaoğlu da, toplumun temel taşı olan kadınların iyi bir girişimci, iş kadını olabilmesini istiyoruz. Zira ülkemizde bu konuda kendini ispatlamış çok sayıda kadınlarımız var” dedi.

Türkiye için kadınların cesaretine, çok yönlü bakış açısına ve gücüne ihtiyaç duyulduğunu ifade eden Ustaoğlu, “Geçmişten günümüze ekonomik ve kültürel değişim ve dönüşümlerin temelinde her zaman kadınlar var olmuştur Kadınların her alanda aktif bir şekilde yer almaları ve bu üretkenliklerini sürdürülebilir kılmak için stratejik plan çalışmaları yürütüyoruz. Kadınların yerli malı kullanımının yaygınlaştırılması konusunda da aktif rol oynayacaklarına inanıyoruz ” diye konuştu.

KADINLAR DAHA ZEKİ

Vali İrfan Balkanlıoğlu ise şunları kaydetti:

“Her şeyde bir denge var. Toplumumuzun neredeyse yarısını oluşturan kadınlardan oluşuyor ve zeka erkeklerden çok daha güçlü oluyor. Zeka ve sezgileri daha kuvvetli olan kadınlarımızdan yararlanmamak toplum adına büyük bir kayıptır. Onların kapasitelerini değerlendirmek için beşikten mezara kadar eğitim önemlidir. Bunun için çocuklarımızın okutulması lazım, okutulmaması hem bizler için hem de dünya için büyük kayıp olur.”

HABİTAT Derneği Finansal Okuryazarlık Eğitmeni Zeynep Keskin ise birikim, kişinin para kullanımı ve yönetimi bilgiyle değerlendirme yapması ve etkili karar verme yetisidir. Parasını yöneten geleceğini de yönetir” diyerek ekonomik okuma, birikim yapma ve ekonomi yönetme konularında bilgi verdi.

Editör: TE Bilişim