Dünya üzerinde birçok ülkede otel, pansiyon ve ev gibi konaklama imkanı sunan Booking.com'un Türkiye'deki faaliyetleri durduruldu, rezervasyonlar kapandı. Karar Sapanca'daki birçok konaklama tesisini de olumsuz etkiledi.

Hollanda merkezli online yer ayırtma sitesi Booking.com'un Türkiye'deki faaliyetlerine tedbiren durdurma kararının verilmesinin ardından Türkiye'den yurtiçi rezervasyon yapılamamaya başladı. Booking.com tarafından yapılan açıklamada yurt dışından Türkiye'ye ya da Türkiye'den yurt dışına seyahat edecek kişilerin rezervasyonlarının devam ettiği belirtilerek, yerel mahkeme kararına saygılı oldukları ancak karara itiraz edileceği duyuruldu.

SAPANCA'DA DURUM

Sapanca'daki bazı bazı butik otel işletmecileri karar sonrasında müşterilerinin yüzde 15-20 oranında azaldığını belirtirken, satışlarının büyük bölümünü Booking.com üzerinden yapan işletmelerde ise bu oran yüzde 50'lere kadar yükseldi.

TEKRAR AÇILSIN AMA…

Karar sonrası Sapanca'daki konaklama tesisi sahiplerinin birçoğu yerli acentelere yönelse de şuana kadar istenilen seviyenin çok altında kalındı. İşletmelerden ortalama yüzde 15 oranında hizmet bedeli kesen Booking.com'un açılması tüm işletmecilerin ortak isteği ancak tek bir şartla. Tüm firmalar gibi Booking.com'da Türkiye'den kazandığı paranın vergilerini Türkiye Cumhuriyeti'ne ödemeli.

SAPANCA.COM.TR

Editör: TE Bilişim