Söz konusu ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Akgün Altuğ, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası’nın çalışmaları, Sakarya’nın sosyo ekonomik durumu ile ilgili değerlendirmede bulundu. Başkan Altuğ konuşmasında her alanda üreten bir şehir olarak Sakarya’nın güçlü bir yapısı olduğuna dikkat çekerek “Şehrin çerçeve stratejik planının oluşturularak bu yönde hedeflerimizin olmasını önemsiyoruz. Bahsettiğimiz anlamda bir stratejik plan Newyork, Kophenag gibi vizyon şehirlerin gelişimine de katkıda bulunmuştur. Amacımız şehrimize en iyisini kazandırmaktır, niyetiniz iyiyse ve insanlar bunu anlayıp, bu niyete inanıyorsa başarıya ulaşırsınız.” diye konuştu.

SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Akgün Altuğ ayrıca Doğu Marmara Kalkınma Ajansı desteklerinin hazırlanan projelerin hayata geçirilmesi ve sürekliliği anlamında önem arz ettiğine dikkat çekerek Kalkınma Ajansı desteklerinden reel bir şekilde yaralanma yoluna gidilmesi gerektiğini, bunun hem MARKA, hem de proje sahipleri tarafından anlaşılması gerektiğinin önemine vurgu yaptı.

SATSO’nun şehrin ihracat hedefleri doğrultusunda ciddi çalışmalar yaptığına da dikkat çeken Başkan Akgün Altuğ,”Özellikle son dönemlerde İhracatı geliştirme çalışmalarımız kapsamında ikili iş görüşmelerine ağırlık verdik. Sektörlerin uluslar arası çerçevede birbirilerini tanımaları ve pazar imkanı bulabilmeleri için bu tür B2B görüşmeleri önemli. Ayrıca Yabancı Öğrencilerin Pazar Elçiliği Projesi de aynı şekilde ihracat oranlarımıza orta ve uzun vadede ciddi katkı sağlayacaktır. İhracat potansiyeli olan, ihracat oranlarını yükseltmek isteyen tüm üyelerimizi bu konuda donanımlı hale getirerek bir ihracat merkezi olma yolunda ilerliyoruz.” diye konuştu

Başarılı İş İnsanları Derneği ile de işbirliği için çalışmaktan memnuniyet duyacaklarını belirten SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Akgün Altuğ, sivil toplum kuruluşları ve derneklerin iş dünyasının gelişimine ciddi bir katkı sağladığını belirterek ilk Kocaeli’de kurulan BAŞSİAD’ın Kocaeli ve Sakarya arasındaki iletişimi sürekli kılarak bunu güçlendirmeye de destek olabileceğine dikkat çekti.

Başarılı İş İnsanları Derneği (BAŞSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Barış Arat ise derneğin görev ve sorumlulukları hakkında bilgi vererek “ Sizler vizyonu geniş insanlarsınız. Sizinle tanışmaktan çok memnun olduk..Dernek olarak siyaset ve etnik gruplaşmadan bağımsız somut çalışmalar yaparak iş dünyasına katkıda bulunmayı hedefliyoruz. Kocaeli merkezli olarak kurulduğumuz 2014 yılından bu yana ivmelenerek devam eden çalışmalarımızın Sakarya ayağında SATSO bilgisi dahilinde bir oluşumdan yanayız. Bu konuda SATSO’ya kendimizi anlatmaya geldik.. BAŞSİAD olarak sadece iş insanlarını değil sosyal sorumluluk çerçevesinde herkesi kucaklayan ve destek olmayı hedefleyen çalışmalarımız var. Sakaryalı iş insanları ile de bu doğrultuda işbirliğini önemsiyoruz” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim