Bal Üreticileri Birliği’nin olağanüstü genel kurulu İnşaat Mühendisleri Odası’nda yapıldı. Genel başkan Azmi Yıldız ve Ahmet Yenin’in katıldığı genel kurulda Başkanlığa Kamil Özkan seçildi. Yönetim Kurulu ise şu isimlerden oluştu: Muhittin Çot, Mustafa Güven, Yusuf Karakaya, Mustafa Çetin, Haydar Yavuz, Mustafa Duman

Başkanlığa seçilen Kamil Özkan, genel kuruldaki konuşmasında, birliğin dernekler kanunu hükümlerine tabi olduğunu ve üye aidatı dışında gelir getirici bir faaliyette bulunamadığını belirterek, “Bu nedenle eğitim ve AR-GE gibi çalışmalara kaynak bulunamamaktadır” dedi.

Birliklerin finansal yönden güçlü olmayışının, üreticilerin bu örgütlere güven duymamasını beraberinde getirdiğini ifade eden Özkan, “Ayıca, tarım alanında adı birlik olan çok farklı yasal dayanakları bulunan üretici örgütleri söz konusudur. Oysaki bunların tek yasal düzenleme ile hukuksal zemine oturtulması ve üreticilerin, tek çıkış yolunun birlikte hareket etmekten geçtiğini bilmeleri, mesleki ve ekonomik örgütlerine sahip çıkmalarının önünü açacak, birliklerin kurulması ve yaşatılması kişisel çabalara bırakmayacaktır” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim