Şırnak'ta kömür ocağında meydana gelen göçüğe değinen Atalay, “Soma’nın üzerinden yıllar geçti. 18 duruşma yaşandı ama hala sorumluları belli olmadı. İşçiler toplu ölünce haber oluyorsunuz. Eğer tek tek ölürseniz ne haber olursunuz, ne de kimse duyar. Birkaç gün önce Şırnak'ta, ruhsatsız kapalı olan bir ocak çalıştırılıyor ve neticesinde 7 insanımız göz göre göre toprağın altında can verdi. Tarlalarda pamuk çuvallarının içinde, fındık toplarken ölmek istemiyoruz. Bu ülkenin valileri kaymakamları bunları görüyor. Bu yasaların uygulanmasını işverenlerin insafına bırakmayın. İşverenler bu yasaları uygulamıyor” dedi.

AHLAKSIZ BAŞKAN

Kıdem tazminatı ile ilgili her sene iki-üç kez gündeme geldiğini belirten Atalay, “Bizim 1 milyon üyemiz var. Asgari ücretin bin 600 lira olmasını istedim, çıkıp hayır dediler. Ben bunu unutmuyorum, siz de unutmayın. Seçim döneminde çıkıp size hatırlatacağım. Biz sıkıntının olduğu her yerde olmaya çalışıyoruz. Hepimizin görevi temsil ettiğimiz insanların hak ve özgürlüklerini korumaktır. İşçinin sendikası olur. İşverenin, belediye başkanının, milletvekillerinin sendikası olmaz. Belediye başkanı işçiye benim istediğim sendikaya geç yoksa seni FETÖ’cü ilan ederim diyor, bu ahlaksızlıktır” diye konuştu.

TAŞERON İŞÇİLİK

Atalay, taşeron işçi sorunuyla ilgili olarak, “Bu sene bitmeden bu sıkıntıların çözüleceğiyle ilgili bütün devlet yetkilileri açıklamalar yapıyor. Ben de bu konudan umutluyum. Yılsonuna kadar taşeronun biteceği kanaatindeyim. Ama biterken işçilik işi yapanın işçi, memurluk işi yapanın memur olması gerekiyor. Taşerondaki arkadaşlarımızın talepleri bizim içi çok önemli. Biz çok büyük emek verdik. Eğer olumlu bir sonuç çıkarsa bu işin arkasında TÜRK-İŞ vardır” diyerek sözlerini tamamladı.

Editör: TE Bilişim