Ahilik Kültür Haftası Etkinlik Programı 23 Eylül Pazartesi günü saat 10.30 da Kent Meydanında Atatürk anıtına Sakarya Esnaf ve Sanatkarlar Oda Birliği (SESOB) Başkanı Hasan Alişan ve Meslek Oda Başkanları tarafından çelenk sunulması, saygı duruşu ve istiklal marşı ile başlayacak.

 

AHİLİK PİLAVI

Tören SESOB hizmet ve eğitim binasında Ahilik konulu sunum yapılması, protokol konuşmaları ile devam edecek. Akabinde yılın ahisine Şed Kuşatma Töreni gerçekleştirilecek. Yıl içerisinde Mesleki Eğitim Merkezlerinden mezun olan kalfa ve ustalara diplomalarının takdim edilmesiyle devam edecek olan tören her yıl geleneksel olarak ikram edilen Ahilik Pilavı dağıtımı ile sonlanacak.

 

FELSEFESİNE YAKIŞIR

Her yıl olduğu gibi bu yılda 27 Eylül Cuma günü saat 12.30 da tüm camilerde Ahilik Kültürü üzerine konuların anlatılacağı hutbe ve vaazlar verilecek. SESOB Başkanı Hasan Alişan,

 “Her yıl geleneksel olarak kutladığımız Ahilik Kültür Haftamızda esnaf ve sanatkarlarımıza Ahilik sistemini tanıtıyor ve Ahilik felsefesinin sahip olduğu prensipleri paylaşıyoruz. Bu yıl 6’ıncısını gerçekleştireceğimiz Ahilik Kültür Haftamız yani esnaf ve sanatkarımızın bayramı kutlu olsun. Bizler bu kültürü yeni Dünya şartlarına adapte ederek yaşatılmasını ve gelecek kuşaklara aktarılmasını hedeflemekteyiz. 6’ıncı Ahilik Kültür Haftamızı tüm meslek mensuplarımızla Ahilik felsefesine yakışır şekilde kutlamayı diliyorum” dedi.

 

AHİLİK SUNUMU

23 - 28 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek Ahilik Kültür Haftası açılış programı 23 Eylül Pazartesi günü saat 10.30’da Kent Meydanı’nda olacak. Daha sonrasında SESOB, Kent Meydanı Atatürk Anıtı önüne çelenk sunacak. Saat 11.00’da SESOB Konferans Salonu’nda Ahilik Konulu Sunum yapılacak. Devamında ise Protokol konuşmalarıyla birlikte Şed Kuşatma ve Ödül Töreni yapılarak, saat 12.30’da SESOB Hizmet Binası’nda Ahilik Pilav İkramı yapılacak. 27 Eylül Cuma günü Merkez Orhan Camii’nde Esnaf ve Sanatkarlar Odası adına Mevlid-i Şerif okutulacak.

Editör: TE Bilişim