İl ekonomisi ile yatırım ve istihdamın değerlendirildiği toplantıya Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem YÜCE, Üniversite Rektörleri, kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri ile İş Adamı Dernekleri, oda başkanları ve iş adamları katıldı. Toplantıda, ilin ekonomik verileri, yatırım ve istihdam ilişkileri ile talep ve beklentiler alındı. Yapılan değerlendirmede, Sakarya’ da ki Organize Sanayi Bölgelerinde 2019 yılı sonuna kadar 30 fabrikanın faaliyete başlayacağı ve söz konusu fabrikaların yılsonuna kadar yaklaşık 3.000 kişiyi istihdam edecekleri açıklandı.

OSB’ lerdeki 30 yeni fabrika üretime başlayarak 3.000 kişiyi istihdam edecek

Toplantıda OSB’lerdeki faaliyetler hakkında bilgi veren Bilim, Sanayi ve Teknoloji Şube Müdürü Mustafa AYDIN; Sakarya’ da aktif durumda olan 7 adet OSB’ nin bulunduğunu, bu alanlarda 207 firmanın faaliyet gösterdiğini, 22.074 kişinin de istihdam edildiği bilgisini paylaştı. Bunun yanında, Sakarya’da organize sanayi bölgelerinde 2019 yılı sonuna kadar 30 yeni fabrikanın daha faaliyete başlayacağını belirten Şube Müdürü AYDIN, söz konusu fabrikaların yılsonuna kadar da yaklaşık 3.000 kişiyi işe alacaklarını ifade etti.

İstihdam Destekleri Devam Ediyor…

Sakarya Çalışma ve İş Kurumu Tekin KAYA; 2019 yılının ilk 9 aylık döneminde İŞKUR aracılığı ile 18.576 kişinin işe yerleştirilmiş olduğunu, yine bu dönemde yaklaşık 6.263 kişinin İşbaşı Eğitim Programından, 1.775 kişinin de istihdam garantili mesleki eğitim programlarından yararlandığını belirtti.

İŞKUR Müdürü KAYA, en az 2 sigortalı çalışanı olan işverenlerin ilave olarak 3. kişiyi almaları durumunda imalat sektöründeki işyerlerinde 6 aya, diğer sektörlerdeki işyerlerinde ise 3 aya kadar işbaşı eğitim programı ile ücretlerinin asgari ücret üzerinden karşılanmaya devam ettiğini hatırlattı. Ayrıca, işverenlerimizin istihdam teşvik ve desteklerinden yararlanmaları, istihdam sayılarının arttırılması yanında, rekabet güçlerinin de arttırılmasına katkı sunacağını ifade etti.

Birçok alanda oluşturulan projelerin uygulanmasında son aşamaya geldik

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem YÜCE; Akıllı Şehir Stratejik Eylem Planı, lastik tekerlekli raylı sistem taşımacılığı, tarımda kaplıca ve kaynak sularından yararlanılarak seracılık üretim tesislerinin faaliyete geçirilmesi gibi birçok alanda geliştirdikleri sosyal ve ekonomik diğer projeler hakkında bilgi verdi. Ayrıca, şehrin paydaşları ile birlikte 2019-2023 Strateji Planını oluşturduklarını, her alanda ortak akıl proje çalışmaları yaptıklarını, bu projelerin uygulanması noktasında son aşamaya geldiklerini belirtti.

Yatırım ve istihdam konuları yapılan toplantılarla değerlendiriliyor

Vali Ahmet Hamdi NAYİR, düzenlemiş oldukları İl Ekonomik toplantılarıyla, ilde devam eden kamu ve özel sektör yatırımları ile istihdam konularının değerlendirildiğini belirtti. Ekonominin ve yatırımcı kuruluşların aktörlerini bir araya getirmeye devam ettiklerini belirten Vali NAYİR, il ekonomisindeki yeni veya devam eden yatırımlar ile proje ve teşviklerin paylaşılarak bütün kesimlerin haberdar olmasını istediklerini ifade etti. Yunus Emre’nin “Gelin tanış olalım, işi kolay kılalım, sevelim, sevilelim, dünya kimseye kalmaz” dörtlüğü ile konuşmasını bitirdi.

Editör: TE Bilişim