Prof. Dr. Üstün Dökmen ve Uzman Psikolog Süleyman Hecebil’in kurucuları olduğu Yönder Okulları, Sakarya’da açılacak olan okullarını tanıttığı ve eğitim metotlarını anlattığı bir tanıtım etkinliği düzenledi.

OKULUN FİZİKİ YAPISI

Best Western Premier Otel’de, canlı müzik eşliğinde kahvaltıyla başlayan etkinlik, konferans salonundaki tanıtım sunumlarıyla devam etti. Tanıtım etkinliğinde; Sakarya’da açılacak olan Yönder Okullarının inşasını üstlenen Mimar Emre Çiçek, okulun kurucularından Uzman Psikolog Süleyman Hecebil ve Genel Müdür Dilek Payanda, okulun fiziki yapısından eğitim metotlarına kadar pek çok konuda konuşmalar yaptı ve veli adaylarını bilgilendirdi.

“BÜYÜK ŞEYLER” ZAMANI

Yönder Okulları Yönetim Kurulu 2’nci Başkanı Süleyman Hecebil, “11 yıl önce ‘Küçük Şeyler’ ile başladık. Artık ‘büyük şeyler’ için de bir şeyler yapmak gerekiyordu” diyerek anaokulundan sonra ilkokul ve ortaokul açmalarının nedenlerinden bahsetti, çocukların geleceği hakkında yaptıkları plan ve kullandıkları yöntemler hakkında konuştu.

“1 KOYUP 5 ALMAK İÇİN…”

Dershanelerin yasaklanmasının ardından özel okul pazarının büyüdüğünü ve yabancı sermayenin işe dâhil olduğunu ifade eden Hecebil, “Onlar 1 koyup 5 almak için bu sektöre girerler” dedi ve yabancı sermayenin; eğitime, kültüre, gelişime katkı sağlamak için değil, paralarını katlamak için okul açtığını söyledi.

OKULCULUĞUN ANATOMİSİ

Hecebil, Yönder Okullarını diğer özel okullar ile kıyaslarken “Her ressam at portresi çizer. Ama anatomi ve fizyoloji biliyorsa detaylarına hâkim olarak bambaşka çizer. Biz, okulculuğun anatomi ve fizyolojisini bilen bir okuluz. Diğer okullar da resim çizer ama biz bütün kaslarıyla eklemleriyle en ince ayrıntısına kadar çizeriz” ifadelerini kullandı.

ÖĞRETMEN DEĞİL “YÖNDER”

Öğrencilerin; okul ve derslerden keyif alamadıkları için öğrenemediğini ifade eden Hecebil, “Biz, hocalarımıza öğretmen değil ‘yönder’ diyoruz. Yönder; mentor, yol gösteren demek. Biz sadece öğretmiyor, yol gösteriyoruz” dedi ve çocukların sadece meslekleriyle değil kişilikleriyle de ilgilendiklerini belirtti.

İKİ-ÜÇ AY SONRA HAZIR

Mimar Emre Çiçek yapımı devam eden Yönder Okulları binaları hakkında yaptığı sunumda “2-3 ay içinde bitecek olan binaların en ince detayına kadar dirsek dirseğe çalışmamız gerekti” ifadelerini kullandı, Serdivan’da ve Camili yolunda inşa ettikleri kampüslerin tanıtımını yaptı.

EĞİTİM METOTLARI

Yapılan konuşmalardan sonra kürsüye çıkan Genel Müdür Dilek Payanda, Yönder Okullarının eğitim-öğretim politikası hakkında bilgiler verdi. Okullarının bugüne kadar yakaladığı başarılarla öğrencilerin edinimlerini anlatan Payanda, veli adaylarına detaylı bir sunum gerçekleştirdi.

Editör: TE Bilişim