Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Rektörü Prof.Dr. Mehmet Sarıbıyık,  yeni atamaları imzaladı. Üniversite’den yapılan açıklamaya göre 6 müdür görevine devam ederken, 6 müdür ise yeni görevlendirilmiş oldu.

2018-2019 eğitim öğretim yılına hazırlanan Üniversite, yapılandırılma sürecini hızlandırdı. Rektör atamasının Resmi Gazetede yayınlanmasının ardından çalışmalarını aralıksız sürdüren Prof.Dr. Mehmet Sarıbıyık, atamalarla ilgili yaptığı açıklamada uygulamalı eğitime yönelik çalışmaları ekip ruhuyla gerçekleştireceklerini belirtti.

EKİP RUHUYLA ÇALIŞACAĞIZ

Uygulamalı eğitimin Dünya’da ve Türkiye’de öneminin giderek arttığını belirten Rektör Mehmet Sarıbıyık, “ Sakarya’da hayata geçirdiğimiz uygulamalı eğitim modelleri, Türkiye’nin birçok üniversitesinde örnek alındı. Biz doğru ve başarılı bu çalışmalarımızı yeni atamalarını yaptığımız müdürlerimizle daha da ileriye taşımayı hedefliyoruz. Başta Sakarya’nın olmak üzere ulusal ve uluslararası alanda beklentileri karşılayacak, iş dünyasıyla eğitim dünyasını yakınlaştıracak kadrolarla çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Sakarya Üniversite’sinden ayrılma sürecinde bazı müdürlerimizin kadrosu da aynı üniversitelerinde kaldı. O nedenle kendilerine teşekkür ediyoruz. Yeni müdürlerimize de başarılar diliyoruz.

Müdürlerimiz, akademik ve idari kadrolarımızla uyumlu bir şekilde çalışarak yeni üniversitemizi Sakarya’daki tüm çevrelerle sağlam bağlar kuracak, uygulamalı eğitimi daha etkin bir seviyeye getirecektir.

SAHADA OLACAĞIZ

Türkiye’ye örnek olan ‘bir dönem iş yeri eğitim modeli’nin ardından tüm fakültelere yönelik uygulamalı eğitimlerin üniversite ve sektör arasında bir sinerji oluşturduğuna dikkat çeken Rektör Mehmet Sarıbıyık, “ Dünya, ‘yaparsam öğrenirim’ anlayışıyla eğitim sistemlerinde önemli değişiklikler gerçekleştirdi. Bizler de yıllardır uyguladığımız bir dönem iş yeri eğitimi modeliyle bu anlayışı hayata geçirdik. Uyguladığımız modelle hem akademik çevre, hem de iş çevresi eksikliklerini görerek iyileştirmelerine hız verdi. Öğrencilerimiz gerek akademik gerek iş deneyimi alanında nitelikli bir şekilde mezun olma fırsatı yakaladı. Birçok öğrencimiz uygulama gördüğü iş yerinde işe başlamış oldu. Sadece okul binalarında kalınmamalı, sahada olmalıyız. Müdürlerimiz ve akademisyenlerimiz de sahada olacak, idari personellerimizle uyumlu bir şekilde öğrencilerimize ve iş dünyasına katkılar sağlamaya devam edeceğiz. Yakalanılan bu seviyeyi daha da ileriye taşımalıyız” dedi.

Kadrosu Yeni Yapılan Atamalar:

Arifiye Meslek Yüksekokulu’na Prof. Dr. Can Haşimoğlu

Sapanca Meslek Yüksekokulu’na     Prof. Dr. Oğuz Türkay

Pamukova Meslek Yüksekokulu’na Doç. Dr. Fatih Sönmez

Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu    Dr. Öğr. Üyesi Kenan Göçer

Adapazarı Meslek Yüksekokulu’na Dr. Öğr. Üyesi İsmail Gümüş

Akyazı Meslek Yüksekokulu’na Dr. Öğr. Üyesi İhsan Küçükrendeci

Ferizli         Meslek Yüksekokulu’na Dr. Öğr. Üyesi Aslan Çoban

Geyve         Meslek Yüksekokulu’na Dr. Öğr. Üyesi Nermin Akyel

Hendek Meslek Yüksekokulu’na Dr. Öğr. Üyesi Nihat Kurt

Karasu Meslek Yüksekokulu’na Dr. Öğr. Üyesi Sedat Durmuşkaya

Kaynarca S.S. Meslek Yüksekokulu’na Dr. Öğr. Üyesi Hakkı Bağcı

Sapanca Turizm Meslek Yüksekokulu’na  Dr. Öğr. Üyesi Hümeyra Taşcıoğlu Baysal

Editör: TE Bilişim