Sakarya Üniversitesi İşletme Fakültesi, Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek bünyesine ‘İşletme Enstitüsü’nü kazandırdı. İş dünyası ile birlikte çeşitli projelerde yer alan Sakarya Üniversitesi İşletme Fakültesi’nde, 6 Aralık 2017 tarihli resmi gazetede yayımlanan 11.09.2017 tarihli ve 2017/10830 sayılı Bakanlar Kurulu Kararnamesi ile ‘İşletme Enstitüsü’ kuruldu. İşletme Enstitüsü, YÖK'ün kuruluş tarihi olan 1981’den bu yana YÖK kanunu çerçevesinde bir fakülteye bağlı kurulan Türkiye'nin ilk enstitüsü oldu.

İşletme Enstitüsü’nün açılması kararının ardından Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, enstitünün Sakarya Üniversitesine kazandırılmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. İşletme Fakültesinin son dönemde yaptığı atılımlarla ulusal ve uluslararası düzeyde önemli işlere imza attığını belirten Rektör Elmas, “Fakülte bünyesinde oluşturulan İş Dünyası Danışma Kurulu toplantılarında gündeme getirilen İşletme Enstitüsü kurulmasına yönelik teklif, senatomuz tarafından da olumlu karşılandı. Konunun hukuki altyapısı ve fizibilite çalışmalarını tamamlayarak İşletme Fakültesi’nden bir heyeti fikirlerini paylaşmak adına YÖK’e gönderdik. İş dünyası ile entegre programlar, organizasyon yapısı ve mali yapılanma süreci adına emsal niteliği taşıyan işletme enstitüsü fikri YÖK’te oldukça olumlu karşılandı. YÖK kanunu çerçevesinde fakülteye bağlı ilk enstitü özelliği taşıyan İşletme Enstitüsünün orta ve üst düzey yönetici yetiştirmeye yönelik vizyon ve politikalarının, üniversitemiz ve İş Dünyası Danışma Kurulunun destekleri ile gerçekleşeceğine inancımız tamdır” diye konuştu.

Alınan kararın ardından bu sorumluluğu üstlenmenin mutluluğunu yaşadığını ifade eden İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Vecdi Can şunları söyledi: “Stratejimizin önemli bir ayağını oluşturan fakülteye bağlı işletme enstitüsü fikrinin YÖK’te karşılık bulması ve desteklenmesi, bu konuda gerçekleştirecek faaliyetlerle ilgili bizi daha da motive etti. Sakarya Üniversitesi İşletme Enstitüsü, İstanbul Üniversitesi bünyesinde 1954 yılında kurulan İşletme İktisadı Enstitüsü ve 1968 yılında kurulan Muhasebe Enstitüsünden farklı olarak YÖK’ün kurulduğu 1981 yılından sonra kurulan fakülteye bağlı ilk enstitüdür.”

Prof. Dr. Ahmet Vecdi Can, başta Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas olmak üzere, enstitünün kurulmasında emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti.

Editör: TE Bilişim