Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) tarafından öğrencilerde suya yönelik bilinci artırmak için gerçekleştirilen Bilinçli Su Kullanımı Eğitimleri devam ediyor.

Bilinçli Su Kullanımı Eğitimleri kapsamında son olarak Fatih İmam Hatip Ortaokulu 5 ve 6. sınıf öğrencilerine yönelik olarak seminer düzenlendi. Aldıkları eğitimin ardından ‘Su Müfettişi’ ilan edilen öğrencilerin hepsine SASKİ İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığı tarafından hazırlanan eğitim seti hediye edildi. Eğitim ile ilgili açıklamalarda bulunan Fatih İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Rıdvan Badanka, “Dünya üzerinde yaşanan en büyük sıkıntılardan birisi susuzluk. Bu nedenden dolayı dünyanın çeşitli yerlerinde her an hayatını kaybeden, kirli su nedeniyle ciddi hastalıklara yakalanan insanlar oluyor. Öğrencilerimizin bu konuda bilinçlendirilmesi büyük önem arz ediyor. Suya yönelik tasarrufun dinimizde de önemli bir yeri var. Çocuklara verilen her doğru mesaj etki etmiyor gibi görünse de, onların belleklerine kazınıyor. İlerleyen zamanlarda bugün sunulan eğitimin onların suya yaklaşımlarına faydası büyük olacaktır” dedi.

Fatih İmam Hatip Ortaokulu İngilizce Öğretmeni Merve Sarı, “Çok faydalı bir eğitimdi. Eğitim kapsamında izletilen animasyonlar çok öğretici ve ilgi çekiciydi. Öğrencilerimizin bu eğitim sayesinde suyu daha dikkatli kullanmaları gerektiğinin bilincine vardıklarını düşünüyorum. Bu eğitimlerde payı olan tüm SASKİ çalışanlarına teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Kaynak: iha