İlköğretim okulu öğrencilerinden oluşan Sapanca Kent Konseyi Çocuk Meclisi’nin ilk oturumunda konuşan Sapanca Belediye Başkanı Doç. Dr. Aydın Yılmazer, “Sapancamızda artık çocuklarımıza ait Çocuk Meclisimiz bugünden itibaren vardır. Hepimize hayırlı olsun. Çocuktan al haberi, gibi toplumsal yaşamımızın sorunlarını, çözümlerini çocuklarımızla birlikte ortak kararlar alarak hizmete çevireceğiz. Toplumsal dayanışmaya, birliğe, yardımlaşmaya sivil kurumlarla birlikte demokratik katılımla ve kurumsal anlamda açılıma, her türlü desteği verdiğimizin çok güzel örneği olan Çocuk Meclisimizle Sapanca’mızın geleceğine sahip çıkıyoruz” dedi.

“Sakarya’nın ilk Çocuk Meclisi”

Belirli periyodlarla toplanacak olan Çocuk Meclisinin ilk toplantısında yapılan oylama sonucu Sinan Göksun Ortaokulu öğrencisi Eda Bayar Meclis Başkanlığına, Alaçam Ortaokulu öğrencisi Ahmet Arda Topaloğlu Başkan Yardımcılığına, Kemalettin Sami Paşa Ortaokulu öğrencisi Ayşe Balkaya Kâtipliğe seçilerek Sapanca Kent Konseyi Çocuk Meclisi divanında görev alacaklar. Çocuk Meclis Başkanı Eda Bayar ilk konuşmasına, “Bu gün bu platformda olmaktan mutluluk duyuyorum. Sapanca’nın hatta Sakarya’nın ilk Kent Konseyi Çocuk Meclis Başkanlığı görevini çok değerli arkadaşlarımın oylarıyla geldim. Benim için önemli bir basamak olan bu görevi, çalışma arkadaşlarımla hakkıyla yerine getireceğimize inanıyorum. Sapanca için Sakarya için bizde varız. Çocuk Meclisimiz Sapancalı tüm arkadaşlarımız hayırlı olsun” diye konuştu

“İlk oturumda kararlar alındı”

Sapanca Çocuk Meclisi ilk oturumunda, Çocuk Gözüyle Sapanca Resim Yarışması, Çizgi film ve Çocuk Sinema Günleri, İl ve İlçe protokollerine ziyaretler, Barınak ve Dost Eller Mağazası ziyaretleri, Benim İçin Ağaçtan Kitap Topla Kampanyası, İnternet Bağımlılığına Son Kampanyalarının kararları aldı. Çocuk Meclisinin ilk oturumuna Sapanca Belediye Başkanı Doç. Dr. Aydın Yılmazer, Sapanca Kent Konseyi Kenan Hürel, Sapanca Belediye Başkan Yardımcıları; Mubin Yeni, Özcan Yavuz, İsa Sezer ve çok sayıda veli katıldı. Çocuk Meclisinin ilk oturumu toplu fotoğraf çekilerek sonlandı.

Kaynak: iha