Tüm öğrenim hayatı boyunca Devlet Liselerinde okuyan öğrencilerin katıldığı yarışmaya katılımcılar, öncelikle kendi belirledikleri konularda, 2 dakikayı geçmeyecek videolar çekip 12 Nisan tarihine kadar Sakarya Amerikan Kültür Yabancı Dil Kursunun whatsapp hattına çektikleri videoları yollayarak yarışmaya katıldılar. Seçici kurul toplamda 43 katılımcıdan belirlediği 15 yarışmacıyı ikinci tur için mülakata çağırdı ve final için yarışmacı sayısı 10 a düşülürdü. 22 Nisan akşamı Ramada Otel Balo Salonu'nda yapılan final organizasyonu çekişmeli geçti. Her biri jüri tarafından başarılı kabul edilen yarışmacılardan; Yunus Emre Anadolu Lisesinden Elif Bilgiçli 3., Tes-iş Adapazarı Anadolu Lisesinden Buse Safalı 2. ve Akyazı Şehit Yüzbaşı Halil İbrahim Sert Lisesinden Zafer Karaca birinci seçilerek Sakarya’nın en iyi İngilizce konuşan lise öğrencisi oldu.

Yarışmada 3.olan Elif Bilgiçli’ye plaketini Amerikan Kültür Yabancı Dil Kursu Kurucusu Ülkü Yıldız, 2. olan Buse Safalı’ya plaketini Saü Yabancı Diller Bölüm Başkanı Ulvi Can Yazar, gecenin şampiyonu Zafer Karaca’ya ise plaketini İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ölçme Yerleştirme Şube Müdürü Yüksel Hamzaoğlu verdi.

Tes-iş Anadolu Lisesi Müdürü Cengiz Kıyak’ın da katıldığı geceye okulun müzik grubu ‘’Bir Gariplik Var’’ ın verdiği mini konser de renk kattı.

Editör: TE Bilişim