Tüm yurtta olduğu Sakarya'da da ilk ve orta dereceli okullarda Cuma günü karne törenleri düzenlenecek.

İlimizde Vali İrfan Balkanlıoğlu ve il protokolünün katılımıyla düzenlenecek karne töreni, 19 Ocak Cuma Günü Saat 10.00’da Arifiye İlçesindeki Bekir Sıtkı Durgun İlkokulunda yapılacak.

Sakarya’da 708 okulda 185.864 öğrenci ve 10.590 öğretmen yarıyıl tatiline çıkacak. 22 Ocak- 02 Şubat tarihleri arasında uygulanacak yarıyıl tatilinin ardından 2.Kanaat Dönemi 05 Şubat pazartesi günü başlayacak. Eğitim Öğretim yılı 8 Haziran Cuma günü sona erecek.
 

2017-2018 Eğitim Öğretim yılı 1.Kanaat Döneminin sona ermesi nedeniyle mesaj yayınlayan İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, tüm öğrencilere, öğretmenlere ve ailelerine huzur, sağlık, mutluluk içerisinde bir yarıyıl tatili geçirmelerini diledi.

 

SAKARYA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ SAYIN PERVİN TÖRE’NİN

2017/2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI YARIYIL TATİLİ MESAJI

Çok değerli çalışma arkadaşlarım, Kıymetli veliler, Sevgili öğrenciler,

2017/2018 Eğitim Öğretim Yılı I. Kanaat Dönemi’ni nihayete erdirdiğimiz bu günde Sakarya’da eğitime nitelik kazandırma yolunda önemli mesafeler kat etmiş, gerek fiziki iyileştirmeler gerekse akademik, sosyal, kültürel boyutta çok güzel çalışmalar yapmış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu mutluluğa 1.211 yöneticimiz, 10.590 öğretmenimiz ile 708 okulumuzda öğrenim gören 185.864 öğrencimizin karne sevinci de eklenince bugün, daha büyük anlamlar kazanmaktadır.  Bu sevinçli günde dönem boyunca yapmış oldukları özverili çalışmalarından dolayı tüm öğrenci ve öğretmenlerimizi tebrik ediyor, öğretmen ve öğrencilerimize aileleri ile birlikte huzur, sağlık, mutluluk dolu bir yarıyıl tatili diliyorum.

Yarıyıl tatili, eğitimin tüm paydaşları için, bir dönem boyunca yapılan çalışmaların, yaşanan eğitim öğretim süreçlerinin sorgulanacağı, analiz edileceği, eksikliklerin belirleneceği ve “Daha iyiye nasıl ulaşırız?” sorusunun cevabının aranacağı bir süreç olarak kabul edilmelidir. Zayıf ve güçlü yönlerin tespit edilmesi, eksikliklerin giderilmesi ve II. Kanaat Dönemi öncesi tedbirler alınması için bir fırsat olarak görülmelidir. Öğrencilerimiz için ise dinlenmenin ve eğlenmenin yanı sıra kazanım eksikliklerinin giderileceği, sosyal ve kültürel aktivitelerle renklendirilecek, kitapların altın sayfaları ile süslenecek bir süreç olarak görülmelidir.

Saygıdeğer anneler, babalar,

Çocuklarımızın karnelerini doğru yorumlamak, çocuğunuzla olan iletişiminizi, çocuğunuzun özgüvenini ve kişilik gelişimini doğrudan etkileyecektir. Karnesi, çocuğumuzun kişiliğini yansıtan, değerlerimize ilişkin yargısını değerlendiren ve etiketleyen bir araç olarak görülmemelidir. Karne, sadece çocuğumuzun eğitim performansına ilişkin veriler ortaya koymaktadır. Bu nedenle karneleri yorumlarken bu hususları göz önünde bulundurmalı, çocuklarımızın kişilik gelişimini olumsuz etkileyebilecek tavır ve ifadelerden kaçınmalısınız.

 

Yine, çocuğunuzu severken, ona “en kıymetlim” derken bir kıyas, karşılaştırma yapmadığınız gibi başarısını değerlendirirken de akranlarıyla kıyaslamayın, karşılaştırmayın. Yarıyıl tatilinde, çocuğunuzla birlikte nitelikli zaman geçirecek fırsatlar oluşturun. Çocuklarınıza göstereceğiniz yakın ilgi, destek ve güvenin, ardından başarıyı getirdiğini göreceksiniz. Okul aile işbirliğinde çocuklarımızın çok daha büyük başarılarına sizlerle birlikte tanıklık edeceğimize yürekten inanıyorum.

Değerli meslektaşlarım,

Öğretmenlik mesleği, her şeyden önce bir gönül mesleğidir. Yarınlarımızın teminatı çocuklarımızın yetişmesinde, ulaştıkları bütün başarılarda, iyiliklerde, güzelliklerde en büyük pay ve başarı size aittir. Yeni Türkiye’nin genç evlatlarını sizler yetiştiriyorsunuz. Müreffeh çağlarımızı aydınlatacak ışığın kaynağı sizsiniz. Bu sorumluluğun bilincinde gerçekleştirdiğiniz çalışmalardan dolayı sizleri tebrik ediyorum.

Sevgili öğrenciler,

Başarı, durağan bir kavram değildir. Sonuçları değerlendirilmiş, ders alınmış başarısızlık, başarı demektir. Planlı ve sistemli bir çalışma ile başarıyı yakalayacağınıza inanıyorum. “Üşenmeyin, ertelemeyin, vazgeçmeyin.” Sosyal bir hayatın içinde kitap okumak yaşamınızın önemli bir parçası olmalıdır. Milli ve manevi değerlerimizi yaşayıp yaşatarak, kitap okumakla, bilimin izinde araştırmakla, sosyal, kültürel ve sportif etkinliklerle perçinleyeceğiniz başarılarınız, en başta kendiniz olmak üzere ailelerinizi, öğretmenlerinizi, bizleri son derece mutlu edecektir. Geleceğimizin ve aydınlık yarınlarımızın, sizlerin üstün başarılarıyla süsleneceğine inanıyor, sizlere güveniyorum.

Bu vesile ile ilimizde eğitimin niteliğinin artırılması adına bizden desteğini esirgemeyen Sakarya Valisi Sayın İrfan Balkanlıoğlu’na, Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Zeki Toçoğlu’na, Bakanlığımız yetkililerine, Milletvekillerimize, şükranlarımı arz ediyorum. İlçe kaymakamlarımıza, ilçe belediye başkanlarımıza müteşekkir olduğumu ifade etmek istiyorum. Çalışma arkadaşlarıma, meslektaşlarıma, velilerimize teşekkür ediyor öğretmen ve öğrencilerimizin, yarıyıl tatilini huzur içinde geçirmelerini temenni ediyor, tüm öğrencilerimin gözlerinden öpüyorum.

Editör: TE Bilişim