Sait Faik Abasıyanık Ortaokulu Sosyal Etkinlikler kulübünün organize ettiği programda öğrenciler, Afrika kıtasının Sudan, Kamerun Nijerya, Madagaskar, Gana gibi ülkelerinden Sakarya Üniversitesinde eğitim gören üniversite öğrencileriyle tanışma imkanı buldular.

Okulumuz öğrencilerinin çok heyecanlı olduğunun görüldüğü programda okul müdürü Recep ALMAZ, “Afrikanın değişik ülkelerinden ülkemize ve şehrimize eğitim görmek için gelen bu öğrenciler, aynı zamanda kendi ülkelerinin kültürlerini ve kimliklerini yansıtmaktadır. Bu durum dünyanın değişik yerlerinde yaşamını sürdüren insanları tanımak açısından sizler için farklı bir bakış açısı olacaktır” dedi.


Programda, Dr. Öğr. Üyesi Boztaş: "Uzun süre Batı toplumları tarafından sömürgeleştirilen ve yoğun insan hakları ihlallerine mâruz bırakılan, 54 ülkeden oluşan Afrika toplumlarının aslında coğrafya ve kültürel olarak ne kadar zengin olduğunu tüm Türkiye bilmelidir" dedi.


Akdeniz'in bir ucunda Türkiye diğer ucunda Afrika Kıtası'nın tarihsel bağlarla bütünleşmesine vesile olan etkinlikte Afrika Kıtası'nın farklı ülke ve kültürlerden öğrenciler, Afrika'nın 54 farklı devletten oluştuğunu ve Batı toplumlarının yansıtmak istediği Afrika'nın gerçek Afrika olmadığını Sait Faik Abasıyanık Ortaokulu öğrencilerine sunumlarıyla, sorulara verdikleri cevaplarla göstermişlerdir. Sait Faik Abasıyanık Ortaokulu öğrencileri ve AFROKARYA Öğrenci Topluluğu üyesi öğrenciler, etkinlikten memnun ayrıldılar.

Editör: TE Bilişim