Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, 20 Temmuz Perşembe günü 24 TV kanalında yayınlanan, ‘Tercih Rehberi’ isimli programa canlı yayın konuğu oldu.

Sakarya Üniversitesi hakkında bilgiler veren Rektör Elmas, üniversitenin öğrencilere sunduğu olanaklardan bahsetti.

Akreditasyonda Lideriz

Üniversitenin temel fonksiyonlarında yıllara göre sürekli bir iyileşme olduğunu ifade eden Rektör Elmas, “Üniversitemizde, kalite süreçleri, akreditasyon süreçleri, yayınlar, projeler sürekli artan bir ivmede. Üniversite olarak, yurtiçi ve yurtdışında çeşitli süreçlerden geçtik. Bunları başarı ile geçtik. Biz akreditasyon konusunda rekor kırdık. Türkiye’de en çok bölüm akredite olan üniversite biziz. Hedefimiz tüm bölümlerin akredite olması” diye konuştu.

Dünya Standartlarında Eğitim

Eğitim-öğretim, donanım, altyapı gibi konularda, dünya standartlarında eğitim verdiklerini ifade eden Rektör Elmas, “Öğretim süreçleriyle, çıktılarıyla, mezunlarıyla vs. dünya standartlarında eğitim veren bir üniversiteyiz. Öğrencilerimiz tercih ettiklerinde bu sene kılavuzu da yazıldı, akredite edilmiş programlar özellikle belirtildi. Artık tercihlerini bir önceki yılın puanlarına göre farklı algılara göre değil de bunlara göre yapmalarının uygun olacağını düşünüyorum. Aslında özeti şu, dünyadaki değişime açık, iletişim becerisi yüksek, analitik düşünme becerisini kazanmış, evrensel bir dünya vatandaşı yetkinliğini kazandırmayı hedefliyoruz” dedi.

Öğrencilerin Dilinden Konuşmalıyız

Öğrencilere bir şeyler katmak için onların dilini anlamak gerektiğini vurgulayan Elmas, “18, 20 yaşında üniversiteye gelen kişileri eğitmek, onlara bir şeyler öğretmek, onlara değer katmak istiyorsanız, bu konuda herhangi bir iddianız varsa mutlaka ve mutlaka onların dilinden konuşmalısınız. Hocalar genellikle bildiklerini öğretme konusunda eski usulleri kullanır fakat böyle bir şey yok artık. Biz öğrencilerin dilinden konuşmak zorundayız. Rektöründen, en alt kademesine kadar” ifadelerini kullandı.

Her Şey Öğrencilerimiz İçin

Türkiye’de kalite ödülü alan tek üniversite olduklarının altını çizen Rektör Elmas, “Kalite konusundaki çalışmalarımızı diğer kurumlar yakından takip ediyor. Ülkemizde alanda öncüyüz. Avrupa ödülü aldık, bu sene büyük ödüle başlıyoruz. YÖK’ün yeni değerlendirme sisteminden geçtik çünkü biz böyle bir model oluşturduk. Dünyadaki yükseköğretim konularında üniversitemiz hep model oluşturuyor, buda öğrenciye yansıyor zaten her şey zaten öğrenci için” şeklinde konuştu.

Sakarya Üniversitesi’nde uygulanan 3+1 ve 7+1 sistemleri konusuna da değinen Rektör Elmas, “öğrencilerimiz bir dönemini işletmelerde staj yaparak geçiriyor. Bu sistemde çok olumlu geri dönüşler alıyoruz. Öğrencilerimiz saha deneyimi kazanıyor. İş hayatına kolay adapte oluyor. Üniversite olarak 5 bin 500 öğrencimize çalışma bursu veriyoruz. Bütün aktivite mekanlarımız sürekli olarak açık. Mesela kütüphanemiz 7/24 açık. 100’e yakın öğrenci kulübümüz var. Öğrencilerimiz salonlarımızı istedikleri zamanda kullanabiliyor. Teknokentimiz, genç girişimcilere destek veriyor. Kısacası dolu dolu bir kampüs hayatı sunuyoruz” dedi.

Sunduğu eğitim kalitesiyle, eşsiz kampüsüyle, mezunlarının kolay iş bulan üniversite olduklarını belirten Rektör Elmas, tercihte bulunacak öğrencilerin bu gibi konulara dikkat etmesi gerektiğini vurgulayarak, Sakarya Üniversitesi’ni tercih etmeleri temennisinde bulundu.

Editör: TE Bilişim