Rektör Prof. Dr. Muzaffer Elmas, yurtlarda düzenlenen toplantılarda öğrencilerle bir araya geldi. Dünyaya açık, eleştirel ve yaratıcı düşünen, iletişim becerisi yüksek, omurgası sağlam bireyler yetiştirmenin önemine dikkat çeken Rektör Elmas, 15 Temmuz darbe sürecinin de bu kıstasların değerini bir kez daha gösterdiğini ifade etti. Öğrencinin karmaşık bir labirente sokulmadan onlara temel bilgilerin öğretilmesinin çağın gereksinimlerinden biri haline geldiğine vurgu yapan Elmas, “Yani mesleğe göre kişi yetiştirmek yerine, temel bilgileri olan değerlerine sahip çıkan, analitik düşünen bireyler yetiştirip, kişileri kolayca değişime adapte olabilen bir yapıya dönüştürebilmeliyiz” diye konuştu.

Üniversite olarak değerlerine bağlı ve dünya vatandaşı öğrenciler yetiştirmeyi kendilerine misyon edindiklerini belirten Elmas, sınıf içi ortamların yanında sınıf dışı ortamları da bütün olarak değerlendirdiklerini, öğrencinin buralarda vatanına ve milletine bağlı demokratik bir birey olarak yetişmesinin atmosferini oluşturmayı amaçladıklarını söyledi.

Rektör Elmas, sınıf dışı ortamları da çeşitlendirdiklerini kaydederek, “Bu ortamların iyi değerlendirilip, öğrencilerin iyi bir birey olarak yetişmesinde katkıda bulunacak faaliyetlerin devamı gerekiyor. Öğretim üyeleriyle de iş birliği yapıyoruz. Yapılacak aktiviteler ile bunları destekliyoruz” ifadelerini kullandı. 

Editör: TE Bilişim