Özel çocuklarımızın eğitim ortamlarına ulaşım ve erişiminin sağlanması ve bu eğitimlerden en üst düzeyde yararlanması noktasında Mobil RAM aracılığıyla eğitsel değerlendirme ve tanılama hizmetleri veriliyor.

Serdivan Rehberlik ve Araştırma Merkezi’nin inceleme ve değerlendirme ekibi hastalığı nedeniyle evinden çıkamayan Akyazı’da oturan özel öğrencimiz İbrahim Karakurt’un inceleme hizmetini evinde gerçekleştirdi.

Yüzde 99 engeli bulunan İbrahim’in inceleme ve değerlendirmesini yapan Serdivan RAM ekibi inceleme sonrasında İbrahim’le ilgili duygularını şöyle dile getirdiler.

Henüz 17 yaşında İbrahim...

Susarak büyüyen, solgunluktan doğan ve ağzında pas tadıyla içten bir gülücüktür anneye...

Uzandığı yataktır bütün dünyası İbrahim'in. Annesinin elini tutarak iletişim kuruyor, duygularını ifade edebiliyor. O küçücük bedeninin içinde kocaman nazik bir kalp yatıyor.

İbrahim 5 çocuklu ailenin 4’ncü çocuğudur. Annesi Sevda Karakurt; “İbrahim on yedi yıldır hayatımın en anlamlı parçasıdır, o mutlu iken bende mutluyum. Akşamları babası Eyüp’le birlikte İbrahim'i dizimizde oturtuyoruz. Çok mutlu oluyor, sanki yıldızlarla yedirenk gökyüzünü izliyor... Acıyı ve umutsuzluğu yaşamayan insan, mutluluktan, umuttan, sevinçten anlayabilir mi? Her şeyi iyi güzel tarafından görmeyi öğrendim. “İbrahim uyuduğu zamanlarda, hem kendime zaman ayırmak, hem de ev geçimine katkı için mandal montajı yapıyorum. Bugün çok çok mutlu oldum. Allah bu devlete ve millete zeval vermesin. Bir annenin eksildikçe ömrüne eklenen bir tebessümdür hayat.

İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, özel çocuklarımızla yakından ilgilenmenin hem insanlık hem de eğitimci olarak en önemli görevleri olduğunu belirterek, Serdivan Rehberlik Araştırma Merkezi’nin evde ziyaret ettiği Akyazı’lı İbrahim’in ve ailesinin yaşadığı mutluluğun her şeye değer olduğunu kaydetti.

Editör: TE Bilişim