Üç aylık yaz tatilinin ardından öğrenciler MEB’in okullar için hazırladığı yeni zil sesi ile ders başı yapacaklar.

Yaz döneminde tüm eğitim paydaşlarının işbirliğiyle yeni döneme en güzel şekilde hazırlanan okullarımız, pırıl pırıl sınıflarda sıraların üzerine bırakılan ders kitaplarıyla öğrencilerimizi bekliyor. 

İlimiz genelindeki tüm okulların eğitim öğretim yılına hazır olduğunu belirten İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, “Yüzlerinde tebessüme vesile olmak için, makamların en güzeli yüreklerinde yer edinmek için kucağımızı açtık, çocuklarımızı bekliyoruz” dedi.

Yeni eğitim öğretim yılının başlaması dolayısıyla 9 Eylül Pazartesi günü sabah saat 09.00’da İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş ve eğitimciler, Demokrasi Meydanındaki Atatürk Anıtı’na çelenk koyacaklar.

Çelenk koyma töreninin ardından saat 10.00’da Arifiye İlçesindeki Hacıköy İlkokulunda İlköğretim Haftası Kutlama Programı düzenlenecek.

Pazartesi günü başlayacak 2019-2020 eğitim öğretim yılında bu yıl iki ara tatil uygulanacak. İlk ara tatil 18-22 Kasım tarihlerinde, ardından 17 Ocak-03 Şubat tarihlerinde yarıyıl tatili, 6-10 Nisan tarihleri arasında ise ikinci ara tatil yapılacak. Eğitim öğretim yılı 19 Haziran’da tamamlanacak.

İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ FAZİLET DURMUŞ’UN

İLKÖĞRETİM HAFTASI KUTLAMA MESAJI

Çağdaş uygarlık seviyesine ulaşmanın en önemli unsuru eğitimdir. Çünkü iyi yetişmiş, ülkesini ve dünyayı tanıyan donanımlı nesiller, hem kendilerinin hem de ülkemizin ve dünyamızın geleceği açısından son derece önemlidir.

Eğitimin asıl unsuru, erdemli bir toplumu inşa edebilmek adına erdemli şahsiyetler yetiştirmektir. Eğitim; iyiyi, doğruyu ve güzel olanı aramak gayesiyle yapılan,  beşikten mezara kadar süren bir yolculuktur.

Eğitim, hayatın kendisini okuyabilmek; okuduğunu insanlık yararına kendisinden sonraki nesillere aktaracak bireyler yetiştirmektir. Sarsılmaz bir azim, değişmez bir kararlılık ve önlenemez bir heyecan istemektedir.

Mustafa Kemal Atatürk, “Eğitimde feda edilecek tek bir fert yoktur ve bu vatan çocuklarımız için cennet yapılmaya layıktır.” demiştir.

Birbirinden Kıymetli Öğretmenlerimiz,

Ne zaman ki biz ülkemizde çocukların teneffüse çıkış hızıyla derse giriş hızı arasındaki farkı kapatırız, işte bizim okullarımız o zaman gerçek eğitim yuvalarına döner ve Cumhurbaşkanımızın dediği gibi, “Şehirlerin bir kimliği var”sa okulların da bir kimliği olmasına imkân sağlar.. Ülkemizin geleceğinin mimarları olduğunuza inancımız tamdır. Bu münasebetle öğrencilerinize bilgiyi aktarmak kadar bilgiye ulaşmanın ve onu paylaşmanın yollarını göstereceğinizden, çağın gereklerine vakıf, özgüveni tam, hedefine emin adımlarla yürümesini bilen bireyler olarak yetiştireceğinizden kuşkumuz yoktur. Bu, zor fakat kutsal görevinizde sizlere başarılar diliyorum.

Çok Değerli Veliler,

Eğitimin ailede başladığı, okulda geliştiği ve toplumda olgunlaştığı gerçeğinden hareketle binbir fedakârlık ve özenle büyüttüğünüz yavrularınızın geleceğe hazırlanmasında öğretmenlerimizle sürekli iş birliği içerisinde olacağınıza inanıyorum. Çocuklarınızın ilk öğretmenleri ve onları en iyi tanıyanlar sizlersiniz. Onlara güvenmeniz, güven vermeniz, başarısızlık durumlarında onlara umut aşılayıp onları hayata bağlamanız gerekmektedir.. Avucunuzda tuttuğunuz kuş gibidir yavrularınız; ellerinizi çok açarsanız kaçırır, çok sıkarsanız boğarsınız onları. Bu hassas dengeyi çok iyi gözeteceğinize yürekten inanıyorum.

Umudumuz, Geleceğimiz, Sevgili Çocuklarımız,

Paylaşmayı, yardımlaşmayı, başarıya arkadaşlarınızla el ele yürümeyi öğrendiğiniz okullarınızın açılmasının sevincini yaşadığınızı biliyor ve mutluluğunuzu paylaşıyorum. İnanıyorum ki gelişen dünyanın gereklerini uhdesinde barındıran eğitim yuvalarınızda ülkemizin ve milletimizin ufuklarını aydınlatan birer güneş olarak doğacak ve Türkiye Cumhuriyeti Devletimizi bugün bulunduğu konumdan çok daha ileri seviyelere taşımak için çaba sarf edeceksiniz. Bu süreçte; insanın en değerli varlık, sevginin en hünerli güç, bilginin en yenilmez kuvvet olduğunu aklınızdan bir an olsun çıkarmayacağınızdan eminim. Her birinize üstün başarılar diliyor ve sizleri sevgiyle kucaklıyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle başta sevgili öğrencilerimiz olmak üzere tüm eğitim camiasının İlköğretim Haftası’nı kutluyor, 2019-2020 eğitim-öğretim yılının ilimize ve ülkemize başarılar getirmesini temenni ediyorum.

Editör: TE Bilişim