Sakarya Merkez ilçelerindeki okulların müdür ve müdür yardımcılarının davetli olduğu şuraya okul idarecileri yoğun ilgi gösterdi. Vali Yardımcısı Şakir ÖZDİKİCİ, ÖĞDER Genel Başkanı Hamdi SÜRÜCÜ, İl Milli Eğitim Şube Müdürleri Hasan ÇELİK, Yakup ÇAKMAK, Mehmet TAŞKIRAN ve Alican AKDOĞAN, Adapazarı İlme Milli Eğitim Şube Müdürleri Vedat TEZBİTEN ve Sedat AYDIN, Ferizli İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Fevzi MAHMUTOĞLU ve bir çok okulun müdür ve müdür yardımcılarının katıldığı programda Sakarya Üniversitesinden de Prof.Dr. Ahmet ALP ve Doç.Dr. Hayati YILMAZ gibi akademisyenlerde dinleyiciler arasındaydı.

Programa dört yıl önce Müslüman olan Moğolistanlı Zübeyir GANBOLD’un okuduğu Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlandı. ÖĞDER Sakarya Şube Başkanı Fatih CİNGÖZ’ün açılış ve selamlama konuşmasından sonra ÖĞDER Genel Başkanı Hamdi SÜRÜCÜ’nün konuşmasıyla devam edildi. Daha sonra şuranın birinci oturumuna geçildi. Sakarya Üniversitesinden Yrd.Doç.Dr. Harun KILIÇASLAN’ın yönettiği birinci oturumda sırasıyla Sakarya Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Metin IŞIK, Eğitimci – Yazar Şakir TARIM ve Maarif Müfettişi Hasan KOÇ sunumlarını yaptılar. Öğle arasından sonra yapılan ikinci oturumu Namık Kemal Üniversitesi Öğretim Görevlisi Yrd.Doç.Dr. İsmail AKYÜZ yönetti. Bu oturumda da Sakarya Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Görevlisi Prof.Dr. Ebubekir SOFUOĞLU, Orhan Camii İmam Hatibi ve Sakarya Ünv. İlahiyat Fakültesi Öğr. Görevlisi Mustafa AYDIN ve Adabilim Koleji Genel Müdürü Ahmet ÖZEN sunum yaptılar.

Açılış konuşmasında ÖĞDER Sakarya Şube Başkanı Fatih CİNGÖZ, son günlerde yaşadığımız “artan hain terör saldırıları, Suriye ve Halep meselesi, ekonomideki olumsuzluklar, fetö ile mücadele ve anayasa değişikliği – başkanlık sistemi” gibi birçok mesele ile milletçe uğraşmak ve bunların üstesinden gelmek zorunda olduğumuzu, ancak bu kadar önemli ve acil meselelerle uğraşırken eğitim sorunlarımızın  asla ihmal edilmemesi gerektiğine inandıklarını bu nedenle “Yerel Eğitim Şurası” düzenlemeyi uygun bulduklarını söyledi.

  Prof. Dr. Metin IŞIK medyanın zihinsel, duygusal ve davranışsal olumsuz etkilerini örneklerle anlatırken ülkemizde yayınlanan bazı programların İsrail'de yasak olduğu söyledi. Eğitimci Yazar  Şakir TARIM, doğru hedefi olan bireyler yetiştirmemiz gerektiğini belirtti. Maarif müfettişi Hasan KOÇ yabıncı dil eğitimi değil, öğretimi yapılması gerektiğini ve Türkçe'nin tam olarak öğretilmesi gerektiğini vurguladı. Prof.Dr. Ebubekir SOFUOĞLU ise  batılı yazar ve düşünürlerin milletimize örnek gösterilecek değerde olmadıklarına işaret etti. Orhan Camii imam- hatibi Mustafa AYDIN İslami eğitimin amacının okutmak, öğretmek, tatbik ettirmek ve arındırmak olduğunu ayetlerle izah etti. Ada Bilim Koleji Genel Müdürü Ahmet ÖZEN, Allah'ın sınavı bilgi merkezli değil, amel-ihlas merkezli yaptığını, okulların da bunu esas alması gerektiğini söyledi.

Son bölümünde de dinleyicilerin konuşmacılara sorular yönelttiği program konuşmacılara plaket verilmesi ve toplu fotoğraf çekiminin ardından sonra erdi. Programdan sonra açıklamalarda bulunan bazı dinleyiciler çok güzel ve faydalı bir program olduğunu, çok farklı konularda bir çok konuşmacının bir arada olduğu verimli bir program olduğunu, böyle bir programı düşünüp hazırladıkları için ÖĞDER Sakarya Şubesi yönetim kuruluna çok teşekkür ettiklerini söylediler. ÖĞDER Sakarya Şubesi yetkilileri şurada konuşulanların rapor halinde İl Milli Eğitim Müdürlüğüne ve Genel Merkezleri aracılığı ile de Milli Eğitim Bakanlığına iletileceğini söylediler.

Editör: TE Bilişim