Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) tarafından hazırlanan Bilinçli Su Tüketimi Eğitimi kapsamında Şehit Ahmet Akyol İlköğretim Okulu 3 ve 4. Sınıf öğrencilerine eğitim verildi. Öğrencilere eğitim ile suyun önemi ve faydaları anlatılırken, bilinçli tüketimle kaynakların nasıl korunacağı hakkında bilgiler sunuldu. Eğitim sonunda her öğrenciye SASKİ tarafından hazırlanan eğitim çantaları hediye edildi.

Tasarruf bilinci

Konuyla ilgili olarak SASKİ İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Su ile ilgili gelecek nesillere aktarılması gereken en önemli bilgiler personellerimiz tarafından çocukların anlayacağı en sade şekliye anlatılıyor. Bu gibi eğitimleri, hayata geçirilen hizmetleri gelecek nesillere emanet etmenin en önemli unsuru olarak görüyoruz. Çocuklar bilinçlendikçe aileler, aileler bilinçlendikçe mahalleler, mahalleler bilinçlendikçe sonunda tüm il genelinde tasarruf ve bilinç sağlanacaktır. Eğitim faaliyetlerimizin şehrimiz genelindeki birçok okulda gerçekleştirilmesi hedeflenmektedir. Planlamalarımızı daha çok okula ve öğrenciye ulaşabilme noktasında yapıyoruz” denildi.

Değerli bir eğitim

Eğitim için SASKİ ve Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür eden Şehit Ahmet Akyol İlköğretim Okulu Müdürü Tekin Ateş, “İnşallah öğrencilerimiz aldıkları eğitim kapsamında öğrendikleri bilgileri hayatları boyunca kullanabilirler” derken 3-B Sınıfı Öğretmeni Yıldız Sevim, “Tasarruf küçük yaşlarda başlıyor. Hayatımızı sürdürmemizde çok büyük öneme sahip olan suyun tasarruf edilmesi noktasında verilen eğitimlerin çok değerli olduğunu düşünüyorum. Çocuklar günlük yaşantıları boyunca her daim taşıyıcı konumda bulunuyorlar. Gün boyunca duyup gördüklerini akşam olduğunda aile ve arkadaş çevrelerine aktarıyorlar. Dünyanın gidişatına göz attığımızda ilerleyen zamanlarda su sıkıntısı yaşanması muhtemel gözüküyor. Böylesine hayati bir konuda öğrencileri bilgilendirdikleri için SASKİ’ye teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim