Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü Eğitim Büro personeli Polis Memuru Murat Ünal tarafından Anaokulunda okuyan miniklere Trafik Eğitimi verildi.

Şeker Anaokulu, Korucuk Anaokulu, Fatmana Okutan Anaokulu, Camili Şehit Yaşar Atay Anaokulu, Şehit Gülşah Güler Anaokulu ve Mina Özdoğancı Anaokulu’ndaki eğitimlerde minik öğrenciler trafikle ilgili bilgileri eğlenerek öğrendiler.

Toplumumuzda trafik bilincinin gelişmesi hususunda çocuk yaş grubunun önemine dikkat çeken Tafik Eğitimi minik çocuklar tarafından büyük ilgi gördü. Trafik ışık ve işaretleri, emniyet kemeri ve çocuk koltuğu, okul servisi kuralları, güvenli oyun alanları, trafikte cep telefonu kullanmanın sakıncaları gibi konuların değinildiği etkinlik oldukça renkli görüntülere sahne oldu.


Çocukların trafik kurallarına yetişkinlerden daha duyarlı olduğunun görüldüğü eğitimlerde Polis abileri minik yürekleri Trafik Dedektifi yaptı. Çocuklarla kısa sürede mükemmel bir bağ kuran, çocuklara temel trafik kurallarını eğlenceli ve eğitici bir yöntemle anlatan Polis Memuru Murat Ünal, öğrencilere trafik kurallarının günlük hayatta nasıl etkin kullanılabileceği konusunda bilgiler verdi.

Eğitimlerin verildiği okullardan Şehit Gülşah Güler Anaokulu Müdürü Ayşegül Seren Karaman yaptığı değerlendirmede; “Her konuda hata yapabiliriz, zaman içerisinde yaptığınız hatayı çok çaba sarfederek telafi edebiliriz. Ancak, trafikte yapılan hatanın telafisi mümkün değildir. Bu nedenle; trafik kurallarına eksiksiz olarak uymak zorundayız. Öğrencilerimize trafik bilinci oluşturmak ve kuralları öğrenmelerini sağlamak için verilen trafik eğitimi çok etkili olmuştur. Polis Memuru Murat Ünal beyin yanında getirdiği ‘Trafik Dedektif Kimlik kartları’ çocukların çok dikkatini çekmiş ve ailelerine trafik kuralları hakkında bilgi verme yetkisi kazanmışlardır. Böylesine güzel ve eğlenceli Trafik Eğitimi için Murat Ünal beye çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Editör: TE Bilişim