İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, geçen yıl sömestr tatilinde binası boşaltılarak Yücel Ballık Ortaokulu’na gönderilen Ali Dilmen Ortaokulu’nun bina sorununu çözmek üzere başlatılan rotasyon çalışmalarının gerekli olduğunu, tepkilere rağmen bu işlemin gerçekleştirileceğini söyledi.

Ali Dilmen Ortaokulu binasının bulunduğu arsanın fay hattı üzerinde olduğunu ve burayı kullanamadıklarını belirten Durmuş, bu okulun öğrencilerinin geçen yıl Yücel Ballık Ortaokulu’na gönderildiğini ve 2 bini aşkın öğrenci sayısı nedeniyle her iki okulu da ikili eğitime geçirmek zorunda kaldıklarını hatırlattı.

Yunus Çiloğlu Anadolu Meslek Lisesi’ndeki öğrenci sayısının ise yaklaşık 300 olduğunu vurgulayan Durmuş, şunları kaydetti:
“Ali Dilmen Ortaokulu’nun bir yıl daha Yücel Ballık Ortaokulu’nda kalması mümkün değil. Ali Dilmen Ortaokulu için zemini sağlam olan yerde bina yapılması için çalışmalar sürüyor. Sorunu çözmek için öğrenci sayısı daha az olan Yunus Çiloğlu Anadolu Meslek Lisesi bölümlerinden bazılarını Mesleki Eğitim Merkezi’ne taşıyacağız. Orada olmayan bölümler de Serdivan’daki Meslek Liselerine taşınacak. Yücel balıkta bulunan Ali Dilmen Ortaokulu öğrencileri ise 2019-2020 Eğitim Öğretim Yılını Yunus Çiloğlu Anadolu Meslek Lisesi’nde tamamlayacak.”

Uygulamada bir keyfiyetin söz konusu olmadığını dile getiren Durmuş, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Her şey şartlara göre, plan proje dahilinde uyulmaya konulmuştur. Tüm çocuklarımızın güvenli, sağlıklı, kalabalık olmayan dersliklerde eğitim almasını sağlamaktan başka bir amacımız olamaz. Dönüşüm yapılacak birkaç okul daha var. Yaz döneminde bu çalışmaları tamamlama gayreti içindeyiz. Ancak Eylül ayında binaları yetişemeyecek olan okulun öğrencilerini başka okullara kaydırarak, öğrenim görmelerini sağlayacağız. Burada üzülen ve tepki gösterenler olacak ama inanın bir süre sonra yaptığımız işler için iyi ki yapılmış denilecek. “

Editör: TE Bilişim