Elektrik-Elektronik Teknolojileri, Metal Teknolojileri, Tesisat Teknolojisi ve İklimlendirme alanlarıyla ilgili ayrı ayrı düzenlenen toplantılara İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş başkanlığında, mesleki eğitimden sorumlu şube müdürü Osman Cansız, SATSO’dan komite başkanları, ilgili meslek odası temsilcileri, alan şefi öğretmenler ve okul müdürleri katıldı.

Sakarya İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Şen Piliç Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde düzenlenen toplantılarda meslek liselerimizin sektörle daha yakın işbirliği içinde olması gerektiği konusunda görüş birliğine varılırken, meslek liselerimizden stajyer öğrenci alan sektör kuruluşlarının da liselerimize ziyaretlerde bulunması ve okuldaki eğitimleri yerinde görmesi konularında talepte bulunuldu.

Meslek liselerimizdeki eğitimlerin önemine vurgu yapılan toplantılarda iş alanlarına ana eleman yetiştiren bu okullarımızın her birine sektörden bir kuruluşun mihmandar olması ve bu alanlarda eğitim gören öğrencilerimizin mesleğe kazandırılması konusunda daha etkin çalışmalar yapılması konusunda görüşler sunuldu.

Toplantılara başkanlık yapan İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, 2023 Eğitim Vizyonu belgesinde mesleki eğitime önümüzdeki süreçte büyük önem verileceğini ve alan eğitimlerinin 9. sınıftan başlatılacağını belirterek, mesleki ve teknik eğitime yönelik toplumsal algının olumlu yönde değiştirilmesi için ailelerle, sektörle daha yakın işbirliğinde çalışmalar yapılacağını söyledi.

Meslek liselerimizdeki eğitimlerle ilgili toplantılara; Makine Teknolojisi, Motorlu Araçlar Teknolojisi, Mobilya ve İç Mekan Tasarımı, Muhasebe ve Finansman alanlarıyla devam edilecek.

Editör: TE Bilişim