11 Ekim Salı günü saat: 17.00’de Orhangazi Kültür Merkezi’nde düzenlenecek konferansa konuşmacı olarak Ortadoğu ve Osmanlı İmparatorluğu Uzmanı Prof.Dr. Justin McCarthy katılacak.
MCCARTHY KİMDİR
Uzmanlık alanları arasında Osmanlı İmparatorluğu, Balkanlar ve Orta Doğu tarihi olan Mccarthy, Orta Doğu Teknik Üniversitesi  ve Ankara Üniversitesi'nde de görev yapmıştır. Doktorasını 1978 yılında Kaliforniya Üniversitesi'nde tamamlayan McCarthy, daha sonra Boğaziçi Üniversitesi tarafından fahri doktora unvanına layık görülmüştür.  Lousville Üniversitesi’nde Tarih Profesörü olarak görev yapan Justin McCarthy, Türkiye Çalışmaları Enstitüsü’nün yönetim kurulu üyesidir.
OSMANLI ERMENİYİ BİLE KORUMUŞTUR
McCarthy, yazdığı kitaplarda yüz binlerce Ermeni'nin ve en az bir o kadar Müslüman Türk'ün öldüğünü kabul etmekle beraber Ermeni Soykırımı’nı reddeder. Ermenilerin İngiliz ve Ruslarla anlaşıp vatan hainliği yaptığını savunan McCarthy,  binlerce belgenin Türklerin değil, Ermenilerin soykırım yaptığını gösterdiği görüşünü savunuyor. Osmanlı’nın, Ermenileri bile Ermenilerden koruduğu ifade eden McCarthy, Ermenilerin ise doğuda Osmanlı askerleri, devlet görevlileri ve valileri bile öldürdüğüne dair bilgi ile belgelerin var olduğunu kaydediyor.

Foto- 11 Ekim Salı günü saat:17.00’de Orhangazi Kültür Merkezi’nde düzenlenecek konferansta Simultane Tercüme yapılacak.
 

Editör: TE Bilişim