Milli Eğitim Bakanlığı'nın, kız çocuklarının okullaşma oranını arttırmak için hayata geçirdiği 'Kız Çocuklarını Okula Kazandırma Projesi (KEP) çerçevesinde gerçekleştirilen kamu yararına yönelik spot filmler yayınlanmaya başladı.

Özellikle kız çocuklarının daha kaliteli ve uzun süreli eğitim almasını hedefleyen Türkiye ve Avrupa Birliği, 2011 yılında Milli Eğitim Bakanlığı koordinasyonunda başlatmış oldukları ortak çalışmada yeni ve geniş kapsamlı bir aşamaya geçildi. KEP I - ‘Kız Çocuklarının Eğitimi Projesi’nin ikinci fazı, KEP II’de, özellikle kız çocuklarının okula devam oranlarının arttırılması hedefleniyor. Bu çerçevede, okula kaydı yapılan ancak çeşitli sebeplerle devam edemeyen çocukların eğitimlerini sürdürebilmeleri için aileler, eğitimciler, yerel kanaat önderleri ve idareciler nezdinde bir dizi çalışma gerçekleştiriliyor. Bu çalışmaların bir ayağını da kamu yararına yönelik hazırlanan spot filmler oluşturuyor.

Kamu Spotları

 Bakanlıkça hazırlanan 3 adet kamu spotu şu anda ulusal kanallarda yayınlanıyor. Bu kamu spotları ile mesleki eğitimin farkındalığının artırılması, özellikle mesleki ve teknik eğitime devamının sağlanması, öğrencilerin mesleki ve teknik eğitime yönlendirilmeleri, mesleki ve teknik eğitimin tanıtımının daha geniş kitlelere ulaştırılabilmesi amaçlanıyor.

Editör: TE Bilişim