Siyasal Bilgiler Fakültesi öğrencileri ile bir araya gelerek kariyer sürecini ve tecrübelerini paylaşan Söğütlü Kaymakamı Esengül Korkmaz Çiçekli, konferansta öğrencilerin sorularını yanıtladı. Öğrenciler merak ettikleri konuları Kaymakam Çiçekli’ye sorarken, Çiçekli de en çok merak edilen ‘kadın kaymakam olmanın nasıl bir his olduğu’ sorusunu ise şöyle yanıtladı, "Bu mesleği erkekler nasıl yapabiliyorsa kadınlar da aynı şekilde yapabilir. Başta insan kendini biraz farklı hissediyor ama daha sonradan çok güzel dostluklar kuruyorsunuz" dedi.

Kaymakamlık mesleğinin insanı sevmekle başladığını söyleyen Kaymakam Çiçekli, “İnsanları sevmeyen, empati kurmayı bilmeyen bu mesleği kesinlikle yapamaz. Hakim olmadığınız bir coğrafya ya da kültürle karşılaştığınız zaman empati duygunuz gelişmemişse hiçbir sorunu çözemezsiniz. Yerel ağızları da bilmeniz gerekir. Beşeri münasebeti zayıf olan kişiler kesinlikle bu mesleği seçmemeli. Yanında staj yaptığım bir kaymakama ‘bu mesleğin sırrı nedir’ diye sorduğumda bana bu işin sırrının yüzde 80’inin beşeri münasebet, yüzde 20’sinin ise kanun olduğunu söylemişti. Ayrıca ‘ben elit mekanları seviyorum’ diyorsanız bu meslekten vazgeçin, çünkü hayal kırıklığına uğrarsınız” diye konuştu.

Güzel bir meslek icra ettiklerini dile getiren Çiçekli, devleti ve kanunu temsil ettikleri için de vatandaşların kendilerine çok saygılı davrandıklarını söyledi. Tepeden bakarak işlerin çözülemeyeceğini kaydeden Kaymakam Çiçekli, “Siz karşı tarafa nasıl yaklaşıyorsanız onunla orantılı tepki alırsınız. Geriye dönüp baktığımda benim de meslek sürecimde yaptığım birçok hata oldu. Fakat o hataları yapa yapa doğruyu öğreniyorsunuz. İdarecilikte öfke kontrolü de zordur. Nasıl zamanla hata yapa yapa doğruyu öğreniyorsanız, öfke kontrolünü de zamanla öğreniyorsunuz” ifadelerini kullandı.

Kaynak: iha