SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşen panelde Karabağ Azatlık Teşkilat Başkanı Doç. Dr. Akif Nağı konuşmacı olarak yer aldı. Konuşmasına Karabağ’da yapılan soykırımdan söz ederek başlayan Doç. Dr. Akif Nağı, “Biz gerçekleri dünyaya duyuruyoruz ki bizim hakkımızı bilsinler, Ermeni haksızlığını tanısınlar” dedi.

Azerbaycan’ın Karabağ’daki haklarına sahip olduğunda o toprakları özgürleştireceğini belirten Doç. Dr. Akif Nağı, “Dünya bilsin ki gerçek bizim tarafımızdadır, hak bizim tarafımızdadır” şeklinde konuştu. Birçok ülkeyi gezerek Ermenilerin Karabağ’daki soykırım işgali hakkında toplantılar düzenlediklerini belirten Doç. Dr. Nağı, toplantılar kapsamında çeşitli dillerde basılan kitaplarının dağıtımını gerçekleştirdiklerini, en önemli destekçilerinin ise Türkiye olduğunu ifade etti.

Ortak Sorun, Tek Çözüm

Karabağ sorununun Azerbaycan ve Türkiye’nin ortak sorunu olduğunu, Türkiye’nin gerekli desteği vermesiyle Karabağ sorununun aşılacağını belirten Nağı, “Karabağ'ın anahtarı Türkiye'dedir” ifadelerini kullandı. Doç. Dr. Nağı, Rusya’nın Ermenistan’ın yanında olması durumunda, Azerbaycan’ın Türkiye’yi savaş yardımı ve teknik destek konularında yanında görmek istediğine vurgu yaptı.

Ermenilerin Karabağ ve civarındaki yedi yerleşim birimini katliam yaparak işgal ettiklerini kaydeden Nağı, gerçeklerin dünyaya anlatılması yönünde çalışmalar düzenlediklerini aktardı.  Nağı, Ermenistan-Azerbaycan savaşında haklı tarafın Azerbaycan olduğunu dünyaya ispatlayacaklarını da sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilişim