Sektörün uzman ihtiyacını karşılamak, bu konuda kariyer yapmak ve uzmanlaşmak isteyen öğrencilere yönelik olarak düzenlenen ‘Siber Güvenlik Kampı’, 31 Temmuz’da başladı. SAÜ Bilgisayar ve Bilişim Bilimleri Fakültesi ile ADEO Bilişim ve Danışmanlık firmasıyla ortaklaşa düzenlenen kamp, fakültenin Siber Güvenlik Laboratuvarında gerçekleştiriliyor.

5 Ağustos’a kadar sürecek olan kampta öğrenciler, bilişim suçları işleyen kötü niyetli bilgisayar korsanlarının teknik ve yöntemlerini öğrenme, bunlara karşı önlem alma ve saldırıları ortadan kaldırma konularında uzmanlaşma fırsatını yakalayacaklar.

Uzman ihtiyacı karşılanacak

Sakarya Üniversitesi’nde düzenlenen etkinliğin Türkiye’de siber savunma alanında yapılan ilk kamp olduğuna dikkat çeken Adli Bilişim Uzmanı Halil Öztürkci, Siber Güvenlik Kampı’nın giderek artan siber güvenlik uzmanı ihtiyacını karşılayabilmeyi ve üniversite öğrencilerinin bu alanda kariyer planlamasına yardımcı olmayı amaçladığını söyledi. Öztürkci, “Siber saldırı kategorisinde verilecek eğitim, sızma testlerine giriş, web uygulama güvenliği, network ve sistem güvenliği, exploitation ve post-exploitation yöntemleri, zararlı yazılım geliştirme konularını kapsarken, siber savunma kategorisinde ise günümüzde sıklıkla karşılaşılan siber saldırıların tespit edilmesi, teknik olarak analiz edilmesi ve bu saldırılara karşı savunma mekanizmalarının geliştirilmesi ile alakalı konular teorik ve uygulamalı olarak uzman eğitmenler tarafından veriliyor” dedi.

Türkiye’nin siber güvenlik ve bilişim konusunda rakiplerini yakalayabileceğini dile getiren Öztürkci, “Sakarya Üniversitesi Siber Güvenlik alanında Türkiye’nin önde gelen üniversitelerinden biri. SAÜ Bilgisayar ve Bilişim Fakültesi, siber güvenlik alanına önem veriyor ve bu konuda ciddi çalışmalar yapıyor. Siber güvenlik sektörü ile işbirliği içinde ve önemli laboratuvarlara sahip ve fakülte öğrencileri, mezun olduktan sonra sektörün ihtiyacı olan eleman ihtiyacını karşılayacaktır” diye konuştu.

Siber Güvenlik uzmanları SAÜ’de yetişiyor

SAÜ Bilgisayar ve Bilişim Fakültesi’nin ‘siber güvenlik’ alanını tematik alan olarak belirlediğini dile getiren Fakülte Dekan Yardımcısı Doç. Dr. İbrahim Özçelik, yapılan yatırımlar ve geliştirilen ekosistem ile uzmanlar yetiştirildiğini söyledi. Sakarya Üniversitesi’nin her yıl düzenlenen eğitimler, konferanslar, kamplar ve etkinlikler ile öğrencilerde bu konuya olan farkındalık ve ilginin günden güne arttığını ifade eden Doç. Dr. İbrahim Özçelik, “Üniversitemizden yetişen uzmanlar sektörde ciddi anlamda kabul görüyor ve aranan bir profil oluşturuyorlar. Diğer üniversitelere ve kurumlara rol model olan aynı zamanda sektörün dikkatini de çeken üniversitemiz siber güvenlik için bir cazibe merkezine dönüşüyor” dedi.

Doç. Dr. Özçelik, “Siber güvenlik alanında düzenlenen etkinliklere verdikleri destekten dolayı başta üniversite rektörümüz sayın Prof. Dr. Muzaffer Elmas’a ve katkı sağlayan diğer yöneticilerimize teşekkür ediyorum. Siber güvenlik alanında uzman yetiştirmek amacıyla sektörle daha fazla işbirliğinin sağlanacağız ve etkinliklerin düzenleyeceğiz” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim