Serdivan Belediyesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen tanıtım programı Mithtapaşa Anadolu Lisesi Okul Müdürü Muammer Yener’in açılış konuşmasıyla başladı. Okul Müdürü Yener; “GENÇLER MÜNAZARADA” projesi ile gençlerimize değişik konularda münazaralar yaptırarak kendilerine özgüven kazandırmak ve medeni bir şekilde konusu ile ilgili deliller bularak kendi haklılığını savunma alışkanlığı sağlamak amacında olduklarını belirtti.

Devamında Mithatpaşa Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Rasim Aşlakçı projeyi tanıtan bir sunum gerçekleştirdi. “GENÇLER MÜNAZARADA” projesi ile amaçlanan hedefleri açıkladı.

Sakarya Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yusuf Genç, proje içeriği ve münazara kültürünün bireye kazandırdıkları konulu konuşma gerçekleştirdi. Doç. Dr. Yusuf Genç öğrencilere yönelik konuşmasında Mithatpaşa Anadolu Lisesi öğrencilerinin fikirlerini özgürce savunmasını sağladığı için Gençlik ve Spor Bakanlığına, Serdivan İlçe Müdürlüğüne ve Mithatpaşa Anadolu Lisesine teşekkür etti. Tartışmanın olgun, sevgili ve fikirlere saygı duyarak gerçekleştirilmesinde münazaranın önemli bir yeri olduğunu anlattı. Düşüncelerin sunulmasında beden dili ve sözcükleri kullanmadaki önemini Yunus Emre’nin “Söz ola kese savaşı / Söz ola kestire başı” dizelerini örnek göstererek açıkladı.

Sakarya Üniversitesi Öğretim Görevlisi Serhat Demirel münazara hakkında bilgi verdi. Namık Kemal’in “Hakikat zıt fikirlerin çatışmasından doğar” sözünden hareketle zıt fikirlerin çatışmasını felsefesi yönüyle açıkladı.

Konuşmaların ardından Sakarya Üniversitesi Araştırma Görevlisi İhsan Kutlu yönetiminde münazara düzenlendi. Katılımın yoğun olduğu tanıtım programında münazara örneği izleyiciler tarafından beğeni ile karşılandı.

Editör: TE Bilişim