Sakarya Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Topluluğu tarafından “Endüstri Mühendisliği Günü” balıklı bir etkinlik düzenlendi.

SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşen etkinliğe konuşmacı olarak Q Grup Global Kurucusu Ferhat Demir ve KPI Danışmanlık Şirketi Kurucusu Caner Fidan katıldı.

Etkinlikte genelde dünyada ve Türkiye’de, özelde ise danışmanlık sektöründe endüstri mühendisliği trendleri, fırsatları ve zorlukları anlatıldı.

Q Grup Global Kurucusu Ferhat Demir, kurumların bugünleri ve gelecekleriyle ilgili olarak ulaşmak istedikleri hedeflerini anlatan bir kavram olan vizyonun önemi hakkında şunları söyledi: “Biz vizyonu 15-20 yıl sonrası için planlarız. Bize ne akademide ne de işin teori tarafında herşeyin vizyonla başladığı anlatılmadı. Sanayicilerimiz, iş adamlarımız, işverenler bunun öneminin farkında. Çünkü her şeye vizyonla başlıyoruz. Eğer siz vizyonu yanlış tanımlarsanız veya bugün piyasadaki birçok şirket gibi birbirinin kopyası vizyonlar koyarsanız, farklılık oluşturamazsınız. Dolayısıyla çok uzun soluklu olamayabilirsiniz.”

KPI Danışmanlık Kurucusu Caner Fidan, konuşmasında önce bilgisayar ve bilişim sektörünün gelişme sürecini anlattı. Türkiye’de yönetim danışmanlığının, firmaların belirli projelerinde ortaya çıktığını ve daha sonra unutulduğunu ifade eden Fidan, “Uzun süreli ayakta kalabilmek firmalar için kolay değil. Türkiye’deki sektörün gelişmiş ülkelerdeki sektörlerden şöyle bir farkı var. Her şeyi bilmek durumundasınız. Çünkü gittiğiniz firmalarda isterler ki siz bütçeyi de bilin, pazarlamadan da, IT’den de, insan kaynaklarından da anlayın. Dolayısıyla eğer böyle bir kariyer çizmek istiyorsanız dikkat etmeniz gereken noktalar var. Bu tür bir sektöre girdiğiniz zaman birçok süreç ve metotlara ilişkin bilgi sahibi olmanız gerekiyor” dedi.

Etkinliğin sonunda konuşmacılara plaket takdim edildi.

Editör: TE Bilişim