Yürütücülüğünü Cemil Meriç Sosyal Bilimler Lisesi Müdür Baş Yardımcısı Savaş Kanbur’un yaptığı, Edebiyat Öğretmenleri Ercan Yılmaz ve Hüseyin Tunca’nın da danışmanlığını yaptığı proje kapsamında Cemil Meriç’in, “Bu Ülke”, “Kültürden İrfana”, “Mağaradakiler” kitapları ile Ümit Meriç’in “Babam Cemil Meriç” kitabı temin edilerek okumalar gerçekleştirildi.

Cemil Meriç’in vefat yıldönümünde mezarı ve İstanbul’da yaşadığı Fethi Paşa Korusu ziyaret edildi. “Kültürden İrfana Cemil Meriç Sempozyumu” ve Ümit Meriç’le, “Babam Cemil Meriç” söyleşisi gerçekleştirildi. Cemil Meriç Sosyal Bilimler Lisesi’nde Cemil Meriç Fotoğraf Sergisi yapıldı.

Hatay gezisi sırasında Hatay Karlısu Sosyal Bilimler Lisesi’nde, Cemil Meriç başlıklı panel gerçekleştirildi. Sakarya Cemil Meriç Sosyal Bilimler Lisesi öğrencileri, Hatay Karlısu Sosyal Bilimler Lisesi öğrencilerinin de katılımıyla Cemil Meriç’in Reyhanlı’da dünyaya gözlerini açtığı evi ziyaret ettiler. Ziyaret anında Cemil Meriç’le ilgili sunumlar ve Hatay’ın Cemil Meriç’in hayatına etkisi üzerine okumalar yapıldı. Hatay gezisi kapsamında Hatay’ın etnik, kültürel yapısı hakkında bilgi verildi ve Hatay’ın önemli mekânları ziyaret edildi.

Editör: TE Bilişim