Adapazarı Belediyesi, 150. yıl kültür sanat ve eğitim etkinlikleri kapsamında 11,12 ve 13 Aralık’ta Orhangazi Kültür Merkezi’nde seminer düzenlenecek. Kapadokya Üniversitesi Sürekli eğitim merkezinden uzman akademisyenler tarafından düzenlenecek ve 3 gün sürecek seminer saat: 11.00’de başlayacak.

MONTESSORİ EĞİTİM YÖNTEMİ NEDİR?

İtalyan pedagog ve antropoloji uzmanı Maria Montessori tarafından 1900’lü yılların başlarında geliştirilen bir yöntemdir. İlk olarak öğrenme geriliği olan çocuklarla çalışmalar yapan Maria Montessori, 1907 yılında kendi okulunu açmıştır. Bu okulda normal gelişim düzeyindeki çocuklarla çalışarak; öğrenmede metot değil, çocuğun kişiliğinin ön plana çıkarılması gerektiği sonucuna ulaşmıştır.

HER ÇOCUK ÖZELDİR

Yaklaşık 100 yıldır tüm dünyada tanınan ve uygulanan Montessori, çocuk merkezli bir eğitim yaklaşımıdır. Montessori eğitim yöntemi temelinde her çocuk özeldir; her çocuğa kendi özellikleri ve gelişimsel hızına uygun, aktif olacağı, süreci yönetebileceği ve bağımsız bir öğrenme ortamı hazırlanmalıdır. Bu ortam bireye potansiyelini geliştirebileceği, yaratıcı fikirler üretebileceği, keşifler yapabileceği faaliyetler ve doğal yaşantılar sunabilmelidir.

Editör: TE Bilişim