Sakarya Denetimli Serbestlik Müdürlüğü tarafından düzenlenen ve Sakarya Barosu tarafından sunumu yapılan eğitimin üçüncü oturumu 23 Aralık 2016 tarihinde yapıldı.

Denetimli serbestlikten yararlanacak olan hükümlüler için dört farklı oturumda düzenlenen eğitimin sonuncusu 5 Ocak’ta yapılacak.

DENETİMLİ SERBESTLİK NEDİR?

Kapsam dahilinde ki suçlar için uygulanan denetimli serbestlik, hükümlü kişinin cezasını cezaevinde infaz ederken koşullu salıverilmesine belli bir süre kalınca tahliye edilerek dışarıda denetim altında tutulmasıdır.

EĞİTİM KONULARI

Sakarya Barosu CMK ve Adli Yardım Koordinatörü Av. Alim Mert tarafından denetimli serbestlikten yararlanacak olan hükümlüler için verilen eğitimde “Başkalarının Haklarına Saygı, Hukuki Hak ve Sorumluluklar, İnsan Hakları ve Adalet” konuları işleniyor.

TOPLUM DÜZENİNE UYUM

Sakarya Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ve Sakarya Barosu’nun birlikte yürüttüğü bu eğitim çalışması ile, cezasının bitimine kadar denetimli serbestlikten yararlanacak olan hükümlünün sosyal hayata kazandırılması ve toplum düzenine uyumunun sağlanması amaçlanıyor.

Editör: TE Bilişim