İlk olarak Geyve SGM’de gerçekleştirilen seminere aileler ve çocuklar yoğun ilgi gösterdi. Ailelere ‘Çocuk İle Doğru İletişim’ konulu eğitim sunulurken, çocuklara ise ‘Ergenlik Psikolojisi’ isimli eğitim verildi. Seminere konuşmacı olarak SGM Aile Danışma Uzmanı Semiha Özgür Sezer katıldı. Çocuk ile doğru iletişimin çocuğun sağlıklı gelişimine önemli katkı sağladığını belirten Semiha Özgür Sezer, “Çocuk duygusal programlanmıştır. Sevildiğini ve ailesi tarafından kabul edildiğini hisseden çocuğun başarısı yüksek olur. Çocuğa sunacağımız sevgi onlara verdiğimiz oyuncaklardan daha önemlidir. Güvenilen çocuk kendine güvenir. Günümüz anne babası olmak zor, ama günümüz anne babalarının elinde çocuk olmak inanın daha zor” dedi.

Aile tutumunun önemini vurgulayan Sezer, “Toplumun çocuğa ne kadar değer verdiği önemlidir. Çocuğuna değer veren toplum akıllı toplumdur. Çünkü 30 yıl sonra ne olacağımız bugün çocuklarımıza ne kadar değer verdiğimizle belirlenmektedir. Anne ve babanın ilgisiz tutumu çocukları suça ve bağımlılığa iter. Şunu unutmayın ki siz çocuklarınızla ilgilenmediğinizde onlarla ilgilenmek için dışarıda bekleyen birçok tehlike var” diye konuştu.

SGM’li miniklere yönelik düzenlenen ‘Ergenlik Psikolojisi’ semineri öğrencilerin interaktif katılımıyla gerçekleşti. Seminerde öfke yönetimi, teknoloji bağımlılığı, sorumluluklar ve ergenlik değişimlerinden bahsedildi.

Kaynak: iha