Sakarya, büyükşehirlere yakınlığının yanı sıra doğal güzellikleriyle de insanları motive eden bir yapıya sahip.

Yaylaları, nehirleri, gölü, denizi, longozu doğanın eşsiz manzaralarının yer aldığı Sakarya, son yıllarda artan bir şekilde yurtiçi ve yurtdışından misafirlerini ağırlıyor.

Özellikle yaz aylarında şehrin nüfus hareketliliğinde bir artış olduğu aşikâr. Ancak bu sayı yeterli mi? Tabii ki değil.

Bu noktada yeni çalışmalar yapmak, Sakarya’nın doğal güzelliklerinin tanıtılması ve korunması yönünde yeni adımlar atmak gerekli.

Bu zamana kadar yeterli çalışmaların yapıldığını söylemek pek mümkün değil. Kültür Turizm İl Müdürlüğü’nün bu alanda özel bir çalışma yaptığını görmedik.

Büyükşehir Belediyesi bu konuda bir çalışma başlattı. Başkan Toçoğlu, ulusal gazetelere şehrin doğal güzellikleriyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Takip ettiğim kadarıyla bu çalışmalar iyi de bir kitleye ulaştı. Okuyan doğaseverler olumlu yaklaşımlarda bulundu.

Şimdi de ‘Şehrini Keşfet’ sloganıyla tanıtım çalışmaları başlatıldı. Çok yerinde ve şehrin tanıtımı açısından çok faydalı olacağı kanaatindeyim.

Bu kadar zengin doğal güzellikleri olan bir şehir için bu gibi çalışmaların yapılması elbet bir hareketlilik kazandıracaktır.

Sakarya Valiliği’ne kısa süre önce atanan İrfan Balkanlıoğlu’nun da Ordu’da görev yaptığı süre boyunca şehrin turizm göstergelerinde yakalanan artışta yadsınamaz bir payı olduğunu okuduk.

Ordu Balkanlıoğlu’yla birlikte turizmde iyi bir ivme yakalamış. Sakarya’da da benzer bir çalışmaya imza atacağını düşünebiliriz.

Vali Balkanlıoğlu ve Başkan Toçoğlu’nun işbirliği, tüm ilçelerin katkılarıyla şehrimizde de turizm potansiyelinde artış yakalanacağına inanıyorum.

*          *          *          *          *          *          *          *          *          *          *          *          *

Fikstür 8 Ağustos’ta

Tahincioğlu Basketbol Ligi’nde mücadele edecek olan Büyükşehir Basketbol Takımı’nın fikstürü 8 Ağustos Salı günü çekilecek kuraların ardından belirlenecek.

Takımın büyük bir çoğunluğu yeni sezon öncesinde değiştirildi. Yeni ve genç isimler dâhil edildi kadroya.

Selçuk hocanın uzun yıllardan beri takip ettiği genç oyuncular, takımın mücadele düzeyini daha yukarılara taşıyacaktır şüphesiz.

Bu ligde hem takımımız hem de oyuncularımızın birçoğu ilk defa yer alacak. Belli bir alışma dönemi olacaktır.

Hazırlık dönemi de yeni sezon öncesi çok önemli. İyi bir hazırlık dönemi geçirip, yeni katılan isimlerin takıma adapte olma süreleri kısalırsa sezon boyunca iyi bir takım olabiliriz.

İnşallah hem futbol hem de basketbol takımlarımız bu sezon şehri yeniden güldürecek, büyük bir sevinç yaşatacaktır.