Süleyman Dişli, 29 Mart 2004’te kazandığı Adapazarı Belediye Başkanlığı seçiminden bir gün sonra oturduğu koltuğundan, üç dönemi tamamlayıp, Mart 2019’da kalkacak. ‘Kalkacak’ kelimesi biraz emir vaki gibi oldu ama neylersin ki, gerçek bu! Adapazarı Belediyesi’nin 150. yaşını kutladığı şu günlerde Başkan Süleyman Dişli içinde ‘gün sayıyor’ diyebiliriz. Zira neredeyse süre bir yıldan da az kaldı!

                                                   **

Rahat kazandığı 2004 seçimlerinden sonra başlayan ilk başkanlık dönemi sıkıntısız geçti. Hatta ‘başkan’ olarak oldukça güzel işlere imza attı. Başkan Dişli, 2009 seçimlerini de rahat kazandı. 2009 dönemi de Başkan Süleyman Dişli için parlak ve güzel bir dönem oldu.

                                                 **

Ancak, çok güzel götürdüğü ikinci dönemin sonlarına doğru bazı sıkıntılar yaşadı. Bugün bakıldığında senaristlerinin ve uygulayıcılarının FETÖ’cü olduğu ortaya çıkan o sıkıntılar sırasında Başkan Dişli, gözaltı bir kabus yaşadı. Neyse ki Başkan Dişli kısa sürede aklandı ve bu kabusta en az zararla atlatıldı.

                                                  **

Bu konuyla ilgili parantez içinde şunu da aktarmak istiyorum. -Başkan Dişli adına yaşanan bu üzüntü verici olaydan sonra birçok yazar arkadaş, Süleyman Dişli’nin siyasi hayatının bittiği yönünde görüşler belirtiyordu. Zira 2014 seçimlerine üç beş ay vardı. Dişli’de bir kez daha yani, üçüncü kez aday adayı olmuştu. Karşısında da tam 10 rakip vardı. Evet, 2014 seçimleri öncesi mevcut Başkan Dişli’nin haricinde son derece önemli 10 isim de aday adayı olmuştu.

                                                  **

Yorumcu arkadaşlar, yaşanan bu sıkıntılar nedeniyle partisinin Dişli’yi aday göstermeyeceğini ısrarla belirtiyordu. Ben konuyla ilgili bir tek yazı yazdım. ‘Eğer partisi Dişli’yi aday göstermezse, yaşanan o olaylar nedeniyle kamuoyuna, ‘O zaten suçlu onun için aday gösterilmedi’ imajı yayar. Bu nedenle Dişli’ye inanan AKP, kendisini mutlaka ama mutlaka aday gösterecek’ dedim. Bu yorumumu birçok yazar arkadaş ‘komik’ olarak niteledi ama bir ay sonra Dişli, partisi tarafından aday gösterildi.-

                                                **

Muhalefetin her zamankinden daha çok çalışmasına rağmen Başkan Süleyman Dişli, 2014 seçimlerini de rahat kazandı ve güzel bir dönem geçirmeye devam ediyor. Şöyle bir bakarsak, 2004 dönemi bitti. 2009 dönemi bitti. 2014 dönemi bir yıl sonra bitiyor. Hükümete yakın kaynaklar yerel seçimlerin 2019 Mart’ında yapılacağını belirtiyor. Bu hesaba göre Başkan Dişli’nin önünde, ‘3. dönemin bitmesi’ nedeniyle sadece bir yılı kalmış görünüyor. 

                                               **

Başkan Süleyman Dişli’nin dönemlerini böylesine anlattıktan sonra gelelim yazının, ‘Dişli 2019’da gidecek, peki yerine kim gelecek?’ başlığına. Ben bu konuda yani, ‘Başkan Dişli gideceğine göre, yerine kim gelebilir?’ sorusu karşısında, iki yıldan fazla bir zamandır sürekli olarak gözlemde bulundum.

                                               **

2019 Mart ayında her belediye için aday adayları oluşacak. Adapazarı Belediyesi içinde aynı. Ancak ben, Adapazarı Belediyesi için, ‘Şu kadar isim AKP’den aday adayı olacak’ diyemem. Ama daha zor sorunun cevabını verebilirim. Mesela; 2019 seçimlerinde AKP’nin adayının kim olacağını söyleyebilirim. Merak edenler için gevelemeden söylüyorum. AKP’nin 2019 seçimlerindeki adayı; Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nde halen ‘Genel Sekreter Yardımcısı’ görev yapan Ayhan Kardan olacak. Çok ciddiyim, Dişli gidecek, Kardan gelecek!