İsmet Paşa, 5 Haziran 1966 tarihinde yapılacak Cumhuriyet Senatoso  Kısmi  ara seçimleri için illeri geziyor ve konuşmalar yapıyormuş. Denizli, Uşak, Afyon ve Kütahya illerinde de kısmi senato seçimleri  yapılacak olduğundan İsmet  Paşa, Denizli’de bir konuşma yaptıktan sonra Uşak’a geçmiş, büyük sevgi gösterileri ile  karşılanmış.

Parti binasında bir süre dinlendikten sonra Cumhuriyet Meydanı’nda bir konuşma yapacak olan İsmet Paşa’ya,  CHP İl örgütünden bazı yöneticiler; Paşam,  Nurculuk propagandası bizim dışımızdaki bütün partiler tarafından açıkça yapılmaktadır. Biz CHP’lileri dinsizlikle suçlamaktadırlar. Lütfen siz de yapacağınız konuşmada Allah’tan biraz bahsediverseniz. Biz de bu dinsizlik suçlamasından kurtulsak.

İsmet Paşa  bu isteğe hiç ses çıkarmaz. Meydanda halka hitap ederken, dini siyasete alet eden partilere ve politikacılara özellikle çatar ve  konuşmasını  Allahaısmarladık  sözüyle tamamlar.

Parti binasına dönüldüğünde, İsmet Paşa CHP ‘lilere tebessümle;  dediklerinizi yaptım. Beğendiniz mi ? Partililer birbirine ve Paşa’ya bakarlar.  İsmet  Paşa şaşkınlıkla kendisine  bakanlara; Bana Allah’tan bahset dediniz. Ben de halka hitaben  Allahaısmarladık  diye seslendim. Memnun kalmadınız mı ?

Gelelim Günümüze;  AKP Sivas Milletvekili  İsmet Yılmaz, partisinin Sivas'ta belediye başkan adayı olarak gösterilen Hilmi Bilgin'e oy isterken, İnanıyorum ki bu sizin ruzi mahşerde (mahşer günü) beraat (kurtuluş) belgeniz olacaktır.

Affet bizi paşam seni kimlerle kantara çıkarıyoruz ?        

Bayrampaşa Belediye Seçimleri

1989 yılında yapılan yerel seçimlerde SHP büyük bir başarı yakalamış, İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Gaziantep, Kayseri, Diyarbakır, Muğla, Ordu, Hatay, Mersin,  Kocaeli, Sakarya, Çanakkale  başta olmak üzere 650 belediye başkanlığını kazanmıştır.

 

1990 yılında yeni ilçe ve belde yapılan yerlerde yapılan yerel seçimlerde, aynı SHP bir yıl sonra başarısız sonuçlara imza atmış ve büyük bir hezimete uğramıştır.

Başarısızlığın nedenlerinin başında  adayları belirlerken ön seçim yapılmaması, belirlenen adayların parti tabanı ve seçmen tarafından benimsenmemesi  önemli faktör olarak öne çıkmıştır.

1990 ara seçimlerinde Sosyal Demokrat seçmen kendi partisine başta Bayrampaşa İlçe

Belediye Başkanlığı  seçimleri olmak üzere öyle bir ders vermiştir ki; merhum Bülent Ecevit’e Başbakanlık, DSP ‘ye  iktidara yolunu açmış ve Bayrampaşa’da Necdet Özkan Belediye Başkanı olmuştur.

1990 ara yerel seçimlerinden önce yapılan hatalarla uğranan seçim hezimetinden ders almayıp yanlış yapmaya devam edenler, 1994 yılında yapılan genel yerel seçimlerde daha büyük bir hezimet yaşamışlardır.

Öyle görünüyor ki; yakın tarihten bihaber, yaşanmış seçim başarısızlıklarından ders almayan zamane siyasetçileri  küçük olsun benim olsun düşüncesi ile yeni bir  hezimet yaşamaya doğru yol almaktadırlar.

Kenan Sofuoğlu

Gazetemizde her hafta yapılan Soru Yağmuru programının bu haftakonuğu  Kenan Sofuoğlu; yazarlarımız tarafından kendisine sorulan tüm sorulara içtenlikle yanıt vermeye çalıştı.

Bu sohbetten sonra siyasi yaşamda yeni oluşu, deneyimsizliği nedeniyle yapmış olduğu hatalarını hoş görmemiz gerektiğini düşünüyorum.

İl , İlçe başkanlığı, milletvekilliği görevinde bulunanlardan çok daha fazla taşın altına elini koyma gayreti içinde bulunması, bazı konulardaki  azmi ve kararlılığı siyaset adına bana umut vermiştir.

Mustafa Kemal Atatürk’ün Ben sporcunun zeki, çevik ve ahlaklısını severim sözünden hareketle, zeki, çevik ve ahlaklı bir biçimde ülkemizi ve insanımızı  başarılı bir şekilde temsil eden  dünya şampiyonu  sporcumuz Kenan Sofuoğlu’nu  seviyor ve kutluyorum.