Sevgili okurlarım, bu yazımda sizlerle Türk Milliyetçiliği üzerine düşüncelerimi paylaşacağım. Türk Milliyetçiliği nedir? Farklı şekillerde açıklamasının da olabileceği gibi kısaca Türk Milliyetçiliği, Türk Milletini sevme ve Türk Milletinin çıkarlarını her şeyin üzerinde tutma anlayışıdır. Türk Milliyetçiliği’nin tarihi binlerce yıl öncesine dayanmaktadır. Türkiye’ye kilometrelerce uzakta olan gönül coğrafyamız Türkistan’da ortaya çıktığını görmekteyiz. Tarifi biraz daha açarak, tekrarlarsak, şöyle dememiz mümkündür: Milliyetçilik, milletini ve milletini meydana getiren milliyet unsurlarını sevmek, korumak, yükseltmek ve yüceltmek ülküsüdür. Binlerce yıllık tarihten bugüne Türk Milliyetçiliğine baktığımızda meseleyi sadece bir ideoloji olarak açıklayamayız. Türk Milliyetçiliği  bir yaşam tarzı bir duruş olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu duruşu şu şekilde açıklayabiliriz; Tarihin  her döneminde haklının, mazlumun yanında, haksızlığın ve zalimlerin karşısında…

Nasıl ki her insanın belli başlı özellikleri varsa milletlerin de kendilerine has özellikleri bulunmaktadır. Türk Milletinin belirgin özelliklerine baktığımızda bağımsızlığına düşkünlüğü, aile kavramına verdiği önem, askerlik sanatını sevmesi, cesur, gözüpek, örf ve adetlerine bağlı bir millet olduğunu görmekteyiz.

Türk Milliyetçiliği 20.Yüzyılın başlarında bizi yutmak isteyen emperyalizme karşı Türk aydınlarının bir savunma fikri olarak Türkiye’de belirginleşti. Saymakla bitiremeyeceğimiz kadar çok ve birbirinden kıymetli fikir insanlarının olduğunu görmekteyiz.  Türk Ülküsünü bayraklaştıran devletimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, “Bu memleket tarihte Türk’tü bugün de Türk’tür ve ebediyen Türk kalacaktır.” demiştir.  Bugüne geldiğimizde şükürler olsun memleketimiz Türk yurdu olarak varlığını devam ettirmektedir. Ebedi Türk devletinin son halkasını teşkil eden Türkiye Cumhuriyeti’nin niteliklerini belirleyen ve Atatürk ilkeleri adını verdiğimiz ilkelerden biri, belki de en önemlisi milliyetçiliktir. Milliyetçilik bizi kaynaklarımıza, tarihimize ve dil birliğimize götürür.

Dün bizi bu coğrafyadan silmek isteyen iç ve dış mihraklar bugünde vazgeçmiş değiller  benzer oyunlar ile milletimize saldırmaktadırlar. O halde bu saldırıları bertaraf etmenin yolu birlik ve beraberlikten geçmektedir. Birlik ve beraberliğimizin sağlanabilmesi için de Türk Milliyetçiliği’ni iyi anlamak gerekir. Türk Milliyetçiliği fikri bu topraklardaki kalıcılığımızın teminatıdır. Türkiye Cumhuriyeti’nin en büyük geleceği, şüphesiz Türk gençliğidir. Türk gençliği milli bir eğitimden geçirilip, milli duygular ile beslenip milletine hizmet etmelidir.

Özet olarak Türk Milliyetçiliğini her türlü milliyetçilik ile karıştırmamak gerekir. Devletimizin kurucu ve kollayıcı fikri unsuru Türk Milliyetçiliği’dir. Türk Milliyetçiliği ayaklar altına düşmeyecek kadar kutsal, uğruna canlar verdiğimiz ve hala da can verebileceğimiz kadar kıymetlidir. Türk Milliyetçiliği yani Türkçülük bölücülük değil aksine bütünleşmemizi sağlayan bir unsurdur. Bölücü zihniyete sahip kişilerin de korkulu rüyasıdır. En güçlü silah fikirdir, en güçlü fikir TÜRK MİLLİYETÇİLİĞİ’dir.