Tarihte bugün Türkiye iki büyük acı yaşamış.
Yandaki sütunlarda belirtildiği gibi 1939 Erzincan ve 1999 Düzce depremi…
İlkinde 33 bine yakın kişi hayatını kaybetmiş.
Tanıklık ettiğimiz ikincisinde ise kaybımız resmi kayıtlara göre 894.
Yan sütunda olan bilgiyi buraya taşımamın nedeni, deprem gerçeğini hatırlatmak ve sözü deprem hasarlı okullara götürmek.
Hani şu, kenti yönetenlerin inatla, ısrarla ‘tehlike yok’ dediği 20 ağır hasarlı okul…
Bu okulların durumunu, geçen hafta logomuzun yanından her gün sorduk.
Aynı soruyu göreve başladığının ikinci günü Vali Ahmet Hamdi Nayir’e de yönelttik.
O haberde belirttiğimiz gibi, Vali Nayir’in bu konuyu araştırıp, gereğini yapacağını umuyoruz.
Ancak biz bu sorun kendi yönetenlerin gündemine girinceye kadar, üst kuşakta görüldüğü gibi sormaya devam edeceğiz.

Geçen haftaya Levent Bülbül’ün gündem yaratan açıklamalarıyla girdik. Üç gün süreyle hasarlı okullardan fındık fiyatına, Adapazarı Ekspresi ve Adapazarı Garı’nın geleceğine, Af tasarısına kadar önemli konulara değinildi.
Geçen hafta vergi rekortmenlerimiz açıklandı. Aslında ‘açıklandı’ denemez, ‘gizlendi’ diye tanımlamak daha doğru olur. Kurumlar Vergisi’nde ilk 10 sıranın yarısı, Gelir Vergisinde ise ilk 10’un 8’inin adı, cismi gizli kaldı. Dolayısıyla rekortmenlerin açıklanmasının bir anlamı kalmadı.

Önceki hafta yazarımız Şadi Tanış’ın köşesinde dile getirdiği Ağa Camii’nin girişine yapılan PVC eklenti de yayınımız sonrasında kaldırıldı ve cami özgün görüntüsüne kavuştu.
 

Bizim Sakarya yazı kadrosunun hassasiyeti bununla bitmedi. Yazarımız Zeynep Merçan, zor koşullarda yaşayan Remziye Aykanat için AHBAP Platformu’ndan yapılan çağrıyı Büyükşehir Belediyesi’nin dikkatine sundu ve yaşlı kadının torunuyla birlikte daha güvenli, sağlıklı yaşayabileceği  bir ev için çalışma başlatılmasına vesile oldu.

Özgür Arık’ın, Eczacı Ali Kaya ile yaptığı Anı Söyleşi yine ses getirdi.  Buram buram tarih kokan, ilginç anıların yer aldığı söyleşi ilgiyle okundu, bizleri mutlu eden yorumlar yapıldı.

Hülya Bilgin Çolakoğlu’nun Uzman Dr. Jalan Şerbetçigil  Ergönenç  ile yaptığı söyleşide de, toplumun önemli bir bölümü tarafından bilinmeyen ya da çok az bilinen Evde Sağlık Hizmetleri hakkında doyurucu bilgiler yer aldı. Ayrıca, Fil Hastalığı nedeniyle yatağa bağımlı hale gelen Sevim Bal’ın artık muayenelere yürüyerek gidip gelmeye başladığını bu söyleşi ile öğrendik.

Bizden bir haber daha…
Yazı kadromuza üç hafta önce katılan, Sakarya Barosu’nun önceki başkanı Av. Zafer Kazan’ın CHP’den Serdivan Belediye Başkan aday adayı olacağını geçen hafta duyurmuştuk. Kendisi de geçen haftaki yazısında hiçin böyle bir karar aldığını köşesinde ayrıntılarıyla yazmıştı. Kazan hafta sonunda, kendisini destekleyen kalabalık bir ekiple CHP Serdivan İlçe Başkanlığı’na başvurusunu yaptı.
Kendisine başarılar diliyoruz.

Bu haftalık bu kadar.
Dolu dolu gazetelerde buluşmak üzere hoşçalın.