İlk yarı pozisyon üretkenliği yok denecek kadar az olan ve futbol olarak vasatın altında kalan bir Sakaryaspor izledik. İkinci yarı takım olarak biraz kıpırdayınca 47, 48, 49 ve 74. Dakikalarda önemli pozisyonlar vardı.

Ancak, önceki maçlardaki gibi son vuruşlar yapılamadı. Canberk haftalardır hep üstüne koyarak form grafiğini yükselterek devam ediyor. Sadece savunma görevi değil, hücuma katılıp iyi işler çıkartıyor.

Savunma uyum içinde. Orta alan oyuncuları biraz daha çabuk oynarsa Sakaryaspor çok pozisyon üretecek. Hücumdakiler de artık rakip ceza alanı içindeki son vuruş isabet yüzdelerini yükseltirse seyir zevki veren bir Sakaryaspor olacak. Ankara Demir karşısında 84 dakika gol bulamayan yeşil siyah, Dilaver’in enfes serbest atışında 1-0 öne geçince seyirci büyük bir ızdıraptan kurtuldu. Tam umutlar tükenmeye başlarken bu gol ‘hızır’ gibi yetişti. 90’da Berk İsmail de sol çaprazdan ikileyince Sakaryaspor, Demir’i eritti.

İsmail Ertekin ile iyi bir ritm yakaladı. Bir aksilik olmaz ise bu görüntü devam edecek gibi. Gerisi yönetime kalıyor.

İnegöl deplasmanı, cezalı oyuncular olmasına rağmen bence zor olmayacak. Zira Sakaryaspor, gol yollarında biraz sıkıntı yaşasa da kalesinde çok zor gol görüyor.

Ayrıca, İnegöl İsmail Ertekin’in eski takımı. Bir bildiği vardır herhalde. Öyle değil mi hocam?

Saha zemini düzelecek gibi görünmüyor. Sadece hasılat için Ankara Demir maçı burada oynandıysa yazık. Zira Sakaryaspor bozuk zeminde oynamaya devam edecek demektir. Mutlaka acil çözüm gerekli.

“Çareler tükenmez.”