İzmir Seferihisar SIĞACIK’a hayatımda ilk kez geçen yıl geçerken uğradım. Yine ve her fırsatta gitmek de isterim. Sığacık, her yönüyle muhteşem bir doğa!

Ve; Hukuk Devleti Türkiye Cumhuriyeti’nin DANIŞTAY’ı, tamah rantının göz diktiği, Sığacık Koyu’nu yok olmaktan şahane bir kararla kurtarmış : -)

Danıştay 14.Dairesi, Sığacık Koyu’nda Orkinos Balık Çiftliği kurulması için 3 kez verilen ÇED kararını iptal etmiş. Orkinos Çiftliği ÇED kararı iptal olmuş.

**

Sığacık Belediye Başkanı ve halk, körfezde kurulacak balık çiftliklerinin bir kaç Rantçıyı zengin ederken, denizi ve ilçe zenginliğini yok edeceğini biliyor.

Türkiye’de, zenginlerimizi koruyacak en büyük Güç Hukuk-Adalet Dünyası’dır.

Antalya’nın Kaş-Kalkan arasındaki doğa harikası Kaputaş Plajı da Antalya 2’nci İdare Mahkemesi kararı ile kurtarılacak gibi.

Kaputaş’ı görmemiş Sakaryalılara tarif edebilmem imkansız; O Doğa harikası tarif edilemez; gidip görülür. Ya da internette görsellerden izleyin.

Karayolları, Kaputaş Plajı’nı da yok edecek, 2 özel doğa, 6 arkeolojik sit alanından geçen duble yol projesi yapmış.

Dünyanın hayran kaldığı Kaputaş Körfezi’nin taş- dolgu ile doldurulup, duble yol yapılmasını Antalya 2’nci İdare Mahkemesi iptal etmiş. Tünelle geç tünel!

**

Devlet’in Hukuk-Adalet Dünyası, ülkenin ve halkının en yüce teminatıdır. Yılmayalım ve tüm haklarımızı sonuna kadar O kapıda arayalım.

SATSO-KÖY-KÖYLÜ BİLSİN;

GIDA, DOĞA, KÖY-KÖYLÜ HAYATTIR !

SATSO Başkanı Mahmut Kösemusul, Bizim Sakarya gazetemizin, “ Bu topraklara kıymayın!” manşeti ile Söğütlü Kantar Mahallesi’nde kurulmak istenen OSB haberini verdiği gün, Ferizli Bld. Bşk.’nı Ahmet Soğuk’a heyet ziyareti yapmış, ve;

“ Biz ilk etapta, Ada Karma OSB projesini Söğütlü ilçemizde yapmayı düşünmüştük. Ancak, tarıma duyduğumuz hassasiyetleri dikkate alarak, Ferizli ilçemizde kurulan Mega OSB içinde değerlendireceğiz!” gibi özetleyeceğim çok doğru bir konuşma yapmış.

**

Söğütlü Kantar Mahallesi(?)nin ipek gibi tarım arazileri kurtulmuşsa, Sakarya sevinmeli.

Yine de, SATSO’ya da, Ferizli Başkanı Soğuk’a da söyleyeceklerim olacak:

Ferizlili-Söğütlülü bilir. Ama, SATSO’da, Sakarya’nın Kuzeydeki muhteşem tarım arazilerinin önemini bilen Meclis Üyesi Tarım Uzmanı var : -)

Bld. Bşk.’nı Ahmet Soğuk,“ SATSO’nun destekleri ile İlçemizi hazırlıyoruz. Sanayi Kenti Ferizli İlçemizin geleceği çok farklı olacak!” gibi açıklama yaptıysa, bence Başkan hemen düzeltilmesi gereken açıklamasını iyi okumalı.

**

Söğütlü-Ferizli toprakları yaratılışından beri eşsiz GIDA Bereketi olarak bilinir. Günümüzde GIDA servetleri için Dünya alarm veriyor. Gelecek; tohum, hava, toprak, su, güneş ve hayvancılık üzerine kuruluyor.

Söğütlü ve Ferizli sanayi için doğru araziler seçmezse geleceğini yok eder. İşte, 3. OSB yeri için çok höykürmedim. Sanayici O araziye deli para harcadı. Ancak şimdi ortaya biraz düzgün bir OSB çıktı, çıkacak ?

DENİZ BİTTİ, SİYASET;

HALKIN OKULLARINI, STATLARINI SATMASIN !

Atatürk Cumhuriyeti’nin, % 90’ı okuma yazma bilmeyen, çoğu sakat, yaşlı, çocuk, kadın 10-12 milyon insanı ile 80 yılda yaptığı eşsiz Devlet mal ve mülkleri satıldı.

Tamam, çağdaş yatırımlar da yapıldı. Ama, Devletin ( Yani, bizim, halkın ) satılan mal ve mülkleri ile yapıldı. Harcanan paranın yarısı ile belki de 2 katı da yapılabilirdi? Uzmanları hesabı açıklasa gerçek görülür.

**

Oto alım satımı, benzin ve benzeri tüketimlerde halktan alınan % 60-70’i aşan vergilerle, tüm zamanların en büyük Devlet Bütçeleri de oluştu.

Satılan onca Devlet mal ve mülküne, toplanan görülmemiş vergilere karşın, nasıl olur da Devlet para darlığına düşer? Dahasına artık dur deme zamanı:

**

Benim derdim Sakarya; ben derdime döneyim.

Siyaset, gözünü şehir içindeki okul-stat-boş devlet arazilerine göz diken tamahkar rantçılara arka çıkarsa, kendisine de, şehrine de yazık eder.

doğru okuyan, “ 50 okulu yıkıp Otopark yapsan, şehir içi ulaşımına bir gram faydası olmaz.” dediğimi görür. Şehre araç ile girmenin bedeli ağır olacak, o kadar.

2 Tane kapalı otopark var; tüm bulvarlar, ana caddeler, sokaklar ve sokak araları, taaa dağlara kadar otopark! Şehir ulaşımına 1 gram faydası var mı?

**

Dert, okulları, statları, kamu alanlarını satarak kimilerine para kazandırmaksa hepimiz yanarız. Dert, şehir ulaşımı, halkın huzur ve güveni ise çözüm çok!