Ailem dışında, hayatımda hiç kimseden borç istemedim, almadım. Hayatımda hiç iş aramadım, kimseden de iş istemedim. Sakarya’da hep iş bana verildi : -)  

Sanki kendimi över gibi girdim yazıya. Oysa “şanslı yaratılmışım!” o kadar!

Boşuna, “Şanslı yaratılmışım!” demedim.

Sakarya’da doğduğumu; Baba Evi’mizin benden de eski olduğunu birkaç kez yazdım. Yok edilmekten kurtarılıp, Sakarya’da hayat bulan aileden gelirim.

Sadece İslam olduklarından, Bosna’nın ortasında aileleri yok edilen Anam-Babam, Mustafa Kemal Atatürk tarafından Anavatanlarına getirilmiş.

Atatürk’e ve Sakarya’ya borcum biter mi? Asla!

Cumhurbaşkanı Sayın Tayyip Erdoğan, Belediye Başkanlığı’nı da yaptığı İstanbul’da yapılan yanlışlar hakkında defalarca somut örneklerle konuştu.

Arka planını bilemem ama? Galiba birisinde, yakın bir dostunun Florya taraflarında yaptığı, hala kat alınamayan çirkin kulelerden de söz etmişti.  

Geçen haftaya, “ İstanbul’a yapılan hatalarda Benim de payım var !” gibi sözleri damga vurdu.

                                                                     **

Sakarya’da, hiç yanlışlarını böyle açıkça konuşan Yöneten gördünüz mü? Bunları görüp yazan soran düşman gibi görülürse, Sakarya hatadan arınır mı?

“Ya yazma, sana ne, sen bak işine! Senin dümenin yolunda!” diyen, sinsi, ilk dönemeçte seni ve şehrini terk edecek Amcamlardan size dost olur mu?  

Hataları göstermek en ulvi görevim. Topraklar plansız yok oluyor; nüfus, boğacak gibi ölçüsüz artıyor! Bilin ki; toprak biter, tamah bitmez!

SAKARYA, SAKIN İKİNCİ ÜNİVERSİTE İSTEME!

“ Üniversite Şehri olalım! Sakarya, ülkesinin İkinci Üniversite yapılacak en doğru coğrafyasında!” diye yıllarca yazdım. Bugün tam tersini yazarım!

Çünkü; bence çok geç kaldık. Birileri belki kendi önlerini açmak, kendi bildikleri gibi bir üniversite yapmak için önümüzü kesti. Ama artık çok geç.

Ön kesenler varsa, bırakın Onlar yapsın, boylarının ölçüsünü alsınlar!        

                                                                   **

SAÜ Tıp Fakültesi’ni, bir seçim öncesi apar topar açan siyaset; onunla da kalmadı olmayan Tıp Fakültesi’ne hekim olacak öğrenci bile aldı!

Arkasında nasıl bir hesap varsa; SAÜ Tıp Fakültesi bugün hala, ilimizde var olan bir dolu lise binasından da vasat bir mekânda hekim yetiştiriyor?

Şimdi önümüzdeki 2 yıl Seçim Yılı! AK Parti, “ SAÜ Tıp Fakültesi için Mükemmeliyet startı!  vermezse, sen de AKP’ye oy verme Sakarya!

Ama ikinci üniversite isteğinden de kesin ve hemen vazgeç! Bakın neden:

Türkiye’deki üniversite sayısı 2017 yılında tam 186 olmuş! Evet, yazıyla da, “ Yüz seksen altı!”

Araştırın; Üniversiteler açık kontenjan dolu! Yani; eskiden, “ Kontenjanlar dolmuş, şu kadar öğrenci üniversiteye giremedi!” denirdi ya:

Bugün; sürüyle Üniversite var; girmek isteyen, girecek öğrenci yok!

                                                                    **

Sakarya Üniversitesinin zaten öğrenci sayısı gereğinden fazla. O nedenle, SAÜ’nün yıllardır, “ Nicelik değil, NİTELİK ÖNCELİĞİ!” tercihi çok doğru oldu.

SAÜ’nün, “NİTELİKLİ ÖĞRENCİ EĞİTİMİ!” önceliğini ve Donanım Geliştirme talebini sonuna kadar destekle Sakarya! Ama 2. üniversite isteğinden VAZGEÇ! 

MİİLİ ÜRETİMLER ŞEHRİ SAKARYA

AMA, ORTADA SADECE LAF VAR?

SATSO seçimleri var diye, SATSO’nun kimi yanlış hedeflerini uzun zaman köşemden uzak tuttum. Ama Hanlıköy dramını unutmam, unutturmam!

SATSO Ekonomi dergisinin 92. Sayısını okurken de, en hafif deyişle abartılı kimi söylemleri es geçemiyorum.

Abartılı hamasi söylemleri yeri geldikçe yazarım. Bugün şu, “ MİLLİ ÜRETİMLER ŞEHRİ SAKARYA!” İŞİNİ DİDİKLEYECEĞİM.

                                                               **

Sakarya yıllarca, hatta bazen hiç hak etmeyen ağızlardan, “ Çok süründün Ayağa kalk Sakarya!” lafları ile uyutuldu.

Bunu unuttular mı bilmem; şimdi bir, “ Yüzyıllık Otomotiv Şehri!” gibi, bir dolu MİLLİ ve YÜZYIL abartıları uçuyor ağızlarda.

Siyaset yapıyor; Onlar ne derse desin hiç şaşırmam! Yarın tam tersini söyleseler de, “ Dün dündür, bugün bugündür!” der geçilir.

Ama Sakarya’yı Sakarya yapan halk ile ticaret ve sanayi erbabı doğruları söyleyecek!

Ve siyasetten de, sadece Hak olan, yapabileceklerimiz istenecek, o kadar! İktidara yaranmak; İktidara doğruları gösterip, doğruları istemekten geçmeli.

                                                               **

1960 Yıllarında Adapazarı’nda Traktör montajı başladıysa; Sakarya, Otomotiv sektöründe 100 yıllık tecrübeye sahip!” denir mi?

Milli Tank; Milli Otomobil! Hangi para ve hangi teknoloji ile? Akıllara zarar O paralar Sakarya’da yok! Sen sadece toprak ve emek vaat ediyorsun!

SATO seçimleri için ve Siyasete gaz verilip abartılmasın o zaman; teki alınsın görelim! Tarım arazisini korumak sözü de asla söylenmesin!